Sti_ Creative Commons License 2002.02.27 0 0 1300
Zsanna: Sürgősen szerezd be a negyedik részt is, mert nem hiszem, hogy kibírod a 3. rész végét anélkül, hogy a negyediket azonnal nem kezded el!
Dohi: Jól emlékeztél, a Firestarter elején van ez az idézet: "Égetni... gyönyörűség volt." És valóban a Fahrenheit 451-ből van. És nagyon sürgősen olvasd el a DT4-et, egyrészt azért, mert a legjobb DT könyv, másrészt azért, hogy legyen miért várnod a DT5-öt.

És most bejelentem, hogy ma megyek megvenni az ST4-et! Eredetileg nem ezt terveztem a következő King könyvemnek, de mivel az AZ sehol nem kapható, az ST4-et meg tegnap szúrtam ki egy könyvesboltban, ezért most ezt veszem meg. Egyébként könyvtárból olvastam az egész DT sorozatot és a negyedik a legjobb (eddig).

Most épp a Talizmánt olvasom másodszor. Hááát... Jó, de hiányzik belőle a kult. Ami például a Mágust meg az ST4-et naggyá tette. Nem tudom, talán Straub nélkül jobb lehetett volna. Dohi, nem tudsz valamit ennek a könyvnek a keletkezéséről? Hogy miért kellett hozzá Straub (vagy Straubnak miért kellett King?:-)), stb. Szívesen vennék pár infót!

Egyébként észrevettétek King műveiben a LotR utalásokat? Például a Talizmánban van egy ilyen rész, amikor Richardól van szó, van egy ehhez hasonló mondat (most nem tudom kikeresni): "Sokkal könnyebb lenne, ha nem ilyen könyvek sorakoznának a polcán, hanem mondjuk olyanok, mint a Gyűrűk ura."
Szintén a Talizmánban Jack egyszer ezt gondolja: "Tolkien ehhez képest semmi." Már nem emlékszem, mire (és most nem tudom kikeresni).
Az Insomniában pedig egy egész versszak. Tud még valaki ilyenről?
Szerintetek milyen a Talizmán?