Ave mindenkinek!
Fiúk! Jó hír, vagy én vagyok optimista!
Simicskó válaszolt!
~ Üdvözlettel: , I,~ ~ Gu. l~r Simicskó István :t- ~t~ . 2 ˇˇk a `~~ államtick~~ ~ POLGÁRI NEMZETBIZTONSÁGI SZOLGÁLATOKAT IRÁNYÍTÓ MINISZTER HIVATALA POLITIKAI ÁLLAMTITKÁR,
úrnak Budapest
Tisztelt Úr!
Örömmel olvastam a Nemzetőrséggel kapcsolatos elmélyült sorait, mely rendkívüli tapasztalatokról tesz bizonyságot. Amint Ön előtt is ismeretes az Országgyűlés a 100/2001. számú a Nemzetőrségről szóló határozatában a~ Honvédelmi Miniszter feladatául szabja, hogy hozzon létre egy előkészítő munkacsapatot, amely kidolgozza a jövőbeni új fegyveres szervezet rendeltetését, szervezeti és működési rendjét, létszámát, költségvetését és minden olyan kérdést, ami a Nemzetőrség felállításának feltétele. Meggyőződésem, hogy az Ön által leírtakat hasznosítani fogják a Honvédelmi Minisztérium munkatársai, a Nemzetőrségről szóló előterjesztésük elkészítésükkor. Kívánok Önnek jó egészséget és sok sikert további munkájához. Budapest, 2002. február 19.
A szken meg némi igazítás miatt néz ki így. Meg vagyok zavarodva egy kissé. Ez most mennyiben jó és mennyiben rossz nekünk? Várnám és köszönettel venném a tapasztaltabbak válaszát.
A figyelemfelhívó akcióról; mit szólnátok egy összetartó gyalogtúrához kb. két nap öszesen 70-80km. középpontban mondjuk a Hősök tere, onnan egyesült díszmenet a Parlament elé. Átnyújtjuk eddigi gondolataink kvinteszenciáját tartalmazó iratot és csak lesz valami. Vegyes csapat, katona-civil, hogy az eggyüvé tartozásunkat demonstráljuk. Megint naív vagyok?
Írjatok!
PS, ne értsetek félre, de azért a nagy öröm részemről mert az elmúlt X évben összesen ez a 2. olyan levél amiben egyáltalán válaszra méltatnak. Lehet, hogy mégis feltámad a sereg?
Előző hozzászólásomat tegnap este követtem el, de nem bírta keresztülszuszakolni magát a szerveren azért valamennyit vesszített a fisseségéből, az aktualitásából reméljük kevesebbet.
Nimegen-Mars ld. 164.
Kedves Hamburger!
Irántad érzett tiszteletből megpróbálom még egyszer, de attól félek ő is azok között van akik már legalább egyszer nem válszoltak. Bár lehet, hogy igazságtalan vagyok Vele és az egyel korábbi főparancsnoknak írtam. Mindegy a tanári költségvetésem el kell, hogy viseljen még egy borítékot és pár A4-es lapot.
Szakmámból adódóan kevesebb figyelmet szentelek a hitvány anyagiaknak, szerencsére itt van Transporter aki ellensúlyozza eme hiányosságomat, de fenntartom azon véleményemet, hogy a hadsereg megújulása csak másorsorban gazdasági jellegű. Elsősorban szellemi-erkölcsi hozzáállásnak kell, (kéne) megváltoznia, de ez a változás sokak számára ijesztő lehet. A sereg preferálja a sorállomány alacsony iskolázottságú részét előléptetés területén. Nem tudnak mit kezdeni a feksőbb végzettségüekkel és az alacsonyabb szellemi képességű hivatásosok nem is akarnak mit kezdeni velük, hát utálják őket. Nekem volt szerencsém egyszer tiszta érettségizettekből álló zászlóaljban szolgálni. Az a hivatásos aki rájött, hogy hogyan kell beszélni velünk, élete leghatékonyabb kiképzési időszakát teljesítette velünk. Ha nem kudarcélmények legszebb gyűjteményének lett kicsiny birtokosa. Ugyan az a hely, ugyan azok az emberek. Ha a változás beáll ezek az urak erős kisebbségbe szorulnak. Az önkéntes sereg állandó ön-továbbképzést jelent, felelősséget a rádbízott emberekért, területért, anyagokért, (aminek jó részét saját zsebből adtuk össze) ezeknek az embereknek megfelelő mennyiségű és minőségű kiképző kell/Figyelj Blue-draginfly, bírd ki még egy kicsit!/
IAF- nak igaza van abban, hogy a tömeghadsereg szinte bármire "felheccelhető". Egy önkéntes nem. Emlegettétek a magasabb fizetéseket, de senkinek nem tudsz annyit fizetni, hogy megérje neki meghalni érte.
Olyan helyzetben amire kilátásunk van (a legrosszabb esetet alapul véve) mindössze két-három tömeghadsereggel kell farkasszemet nézni amíg a NATO felemeli a senekét. Fizetett zöldruhás ezt nem teszi meg, elkötelezett hazafi (eredeti értelemben) természetesnek tekinti. Ezt a szakmát pénzért csinálni nem lehet. /Mást sem de az egy másik cikk témája kéne, hogy legyen./
A hindú vallásnak van egy zseniális meglátása (ezt herélték át az embertelen kasztrendszerré) négyféle ember van, sudra (4) akit a gerincvelőből érkező ingerek visznek végig az életen. Kereskedő (3) aki betartja a törvényeket mert e nélkül az üzlet nem működne, felül is két kaszt van, ezek a szellemi kasztok, a pap (1, ő a legmagasabb rendű) aki a világot Isten felé mozgatja, a katona(2. aki minket érdekel most) aki tisztában van azzal, hogy az életének szerves része a halál, sőt az dolgok igazi értékét az adja, hogy ennek fényében szemléljük mindazt ami körülvesz minket. Az életét úgy rendezi be, hogy mind az élete, mind a halála a legtöbb "hasznot" hozza a világnak. A kasztok eredendően nem szakmát jelöltek, hanem világhoz való viszonyulást. Lehet egy pápa is sudra és egy éhenkórász pap, ( pl. Szent Ferenc)
A toborzás ezeket az embereket kell, hogy megszólítsa, utánna csak megtartani és kiképezni kell őket.
Bocs megint mennem kell. Köszönöm mindenki türelmét aki végigolvasta opuszomat.
Bajtársi üdvözlettel: bbtermi.