ArkAngyal Creative Commons License 2002.02.26 0 0 104
A következő dolog történt velem tegnap este:

Vettem egy CD-t a Mammut-ban. Miután bejártam a fél várost a CD miatt, mert sehol nem lehetett kapni, nem néztem meg alaposan. A CD hátoldalán a sarokban angolul rá volt írva, hogy PC-n nem lejátszható. Ugyanez a CD elején a sarokban magyarul is megvolt. A felirat apróbetűs volt, úgyhogy akinek egy kicsit is rossz a szeme, nem látja. Az eladó sem hívta fel rá a figyelmemet.
Hazamentem és jóhiszeműen beraktam a gépembe, mivel nincs asztali CD lejátszóm, nem is lesz, mert nem vagyok hajlandó emiatt venni egyet. Természetesen nem tudta lejátszani. Fel is bosszantott. Azon gondolkodtam, hogy holnap visszaviszem és panaszt teszek, mivel kifizettem érte 5490 Ft-ot (Amazon.com-on 13.99$ mellesleg) és használhatatlan.
Mérgemben még megnéztem a WinOnCD-vel a track-eket, mert kíváncsi voltam, hogy lát-e belőle valamit. Látta. A számoknak megfelelő audio track-ek megvoltak, csak a végén volt valami data track is. Valószínűleg attól hülyült meg és így nem tudta lejátszani. Fogtam egy nyers CD-t és csináltam egy audio CD-t, amire rámásoltam a számoknak megfelelő track-eket. Felírtam. Gyönyörűszépen szól.
Munkatársaim azt tanácsolták, hogy ennek ellenére vigyem vissza a CD-t és kérjem vissza a pénzt vagy cseréltessem be egy másikra.

A "feltörés" egy cd megírásának idejéig tartott. A CD-t LEHET MÁSOLNI (!!!, igaz nem disc copy-val), csak az eredetit nem lehet használni.

Szeretnék pontosítani: Ez NEM MÁSOLÁS ELLENI VÉDELEM, HANEM LEJÁTSZÁS ELLENI VÉDELEM. Diszkriminálják azokat, akik PC-n hallgatnak zenét és nem asztali CD lejátszón. Ez sérti a szabad versenyhelyzetet, mert szerintem a jövő az, hogy senki ne használjon asztali lejátszót, amikor a PC is megteszi és azt sokminden egyéb dologra is lehet használni. És nem azokat diszkriminálják, akik fizetnek a CD-kért, hanem akiknek nincs pénzük külön lejátszóra. EZ FELHÁBORÍTÓ.

Felháborító továbbá, hogy azért szeretnék megvenni CD-ket, hogy támogassam a tehetséges zenészeket, de a pénz nagy része olyan kiadóknak megy, akik a tehetséges zenészeket elnyomják, helyette a moslékot erőltetik. A zene művészet, de üzletet csináltak belőle.

Csak szeretném közölni, hogy rendkívül gyenge próbálkozás volt és hogy utoljára fizettem CD-ért. Éljen az MP3!