OK.
Sem Téged sem elv- hit- vagy gondolati társaidat sem minősíteni sem bántani nem kívánom.
Nézzük sorban :
IAF : " Csakhat, a sorkotelesseg eltorlese is hazaarulozast zudit sokak nyakaba, tehat ennel tovabb..."
transport : Aki Benneteket EZÉRT hazaárulóz azzal ne is foglalkozzatok.
Valószínűleg azt sem tudja mit jelent a szó amit használ.
Olyan mint a kivezényelt csőcselék. Nem tudja mit jelent, de kiabálja.
Hadkötelezettség :
Egy-két "kívétel", igen-igen speciális helyzetben lévő országot leszámítva, a világ azon országai melyek feladják a hadkötelezettség = az önvédelem, elvét nagyon hamar megtapasztalják, hogy hogyan kell eltartani idegen fegyveres erőt.
Békében, középeurópában, a következő 10-20 évben valószínűleg ????????????????nem kell sorozott katona.
De, hogy hadkötelezetség ne kelljen ?
Boszniának nem volt hadserege 1991-ben. Két szomszédjának volt. Mindkettő érzett késztetést, hogy megszerezze/feolssza azt a területet.
Ez a NEM militáns bosnyák polgároknak belekerült TÖBB száz ezer halottjukba.
Azok haltak kiknek semmi közük nem volt a dologhoz.
Akkoriban tartalékos parancsnoki hallgatókat (is) tanítottam. E fiatalok az egyetem után jöttek be 6-9 hónapra.
Naponta tárgyaltuk ezt.
Ők is sorkatonaság, egy részük hadkötelezettség ellenes volt.
Mindíg azt mondtam nekik :
Ok.
Szüntessük meg.
Kescskemétet felaáldozzuk. ( kb. akkora létszámú polgári lakosság halna meg mire újra szerveznéd a hadsereget egy feloszlatás után.)
Ez idáig rendben.
10 050 000 mínusz 90 000 még mindíg marad 9 960 000 magyar állampolgár.
De.
Ki mondja meg a kecskemétieknek ?
Ki legyen kecsmétinek kinevezve ?
A Drávafoki ?
Vagy az Illocskai ?
Vagy a Mohácsi ?
Már többször vesztettünk sok száz ezer embert.
Meg kel próbálnunk mégegyszer ?
Van amivel 100 %-ban egyetértek Veled.
A hatalom ill. a hatalmat gyakorlók, a nekik megadott jogokkal visszaélve, hazafiság=katonaság című butaság mögé bújva gyakorlatilag kontroll NÉLKÜL küldhetnek halálba tízezreket, minősített időszakban.