Törölt nick
2002.02.25
|
|
0 0
4097
|
APT:
glashuette erre azt fogja mondani, hogy a 300 ETA/Doxa/egyéb órád helyett inkább 8-10 jó órát vehettél volna :))))) Egyébként szerintem sem érdemes fetisizálni a saját werk dolgot (Seiko :), habár ha elfogadjuk, hogy a mechanikus órákat az anakronizmusuk miatt szeretjük (kézi mestermunka szemben a tömeggyártással), ebből a nézőpontból egy új óramű vagy egy komplikáció kifejlesztése szemben egy tömeggyártott katalóguswerk betokozásával mindenképp vonzóbbnak tűnik, persze csak ha maga a kifejlesztett werk jobb minőségű, mint a katalóguswerk! Szerintem nem gond, ha valaki egy katalóguswerket használ, ha ezt jó minôségben teszi, hozzáad valami sajátot, és a werk integráns egészet alkot az óra egészével (pl. a Nomos jó példa erre, a van der Klaauw Planetarium pedig maga az extrema). Feltételezem, hogy egy IWC óra ETA2892-vel jobb minôségű, mint egy Nivrel és ez jelentkezik a jókora árkülönbségben (ezt lehet, hogy te is meg glashütte is vitatjátok, más-más indokkal, sőt én sem vagyok meggyôzôdve róla :). Mindenesetre én nem vennék egy IWC-t ETA werkkel, viszont JLC werkkel talán már igen - ha a Jaeger-LeCoultre nem gyártana komplett órákat :) |
Előzmény: APT (4096)
|
|