j b
2002.02.22
|
|
0 0
4062
|
GLASHUETTE: A komolyabb automatáim közül (5db) ez a legolcsóbb és azért tudtam a többi néhány mellett ezeket is megvenni mert nekem a kicsi is számít. Kis cég az ARSA is manufakturális körülmények között készítik az óráikat s ezért sem engedhetik meg maguknak, hogy sorozatban gyártsanak tömegterméket sz@r minőségben. Az óra kiváló! Az ára pedig határozottan alacsony! Én is elcserélném szívesen a Te Zenith 410-esedre mert ez nem az, de pont az ötödébe kerül itthon és a márkakülönbségen kívül sem esztétikailag sem megbízhatóságban nem marad el tőle. A különbözeten meg lehet még venni 3 átlagos, nagyon jó minőségü "gagyi" 7750-est. A 3000 eurós ár pedig csak Európára igaz mert az USA-ban dollárban 3000, ehhez képest a 300 ezer Ft nagyon-nagyon barátságos! Én is nagyra becsülöm az Aston Martint meg a Rolls Royce-ot de ugy gondolom, hogy a gagyi Mercedesem is elég jó autó, az elérhető autók közül pedig a legjobb. Szóval én azt gondolom, hogy ha vételi tanácsokat osztogatunk akkor a realitások talaján kellene maradnunk és nem Pateket meg Langet kell emlegetni akkor sem ha nekünk ők a királyok, mint ahogy nekem is, hanem az elérhető csúcskategóriáról (Patekék külön kategória, mint luxus) kellene beszélnünk és ez az Omega, Breitling, Fortis stb. félmilliótól kb. és maximum kétmillióig és esetleg szóba jöhet egy-egy Zenith, Rolex stb. a millió felettiek közül, meg a sok-sok gyakran emlegetett típus a 150-500 ezres sávból, de a többmilliós és többtízmilliós órákról csak anekdotázzunk és ne riogassuk vagy áltassuk velük az ide merészkedőket.
Egyik új topictársunk is nemrég nagyon megköszönte a neki ajánlgatott csúcsluxus darabokat amiket mi is még csak újságban meg a neten láttunk közelről az áraikat forintban meg le sem tudjuk írni. |
Előzmény: glashuette (4060)
|
|