APT Creative Commons License 2002.02.21 0 0 4046
TE_O: Az EBEL-DOXA átváltozásnak az a története, hogy az óra semmi, de az égegyadta világon semmi azonosítót nem tartalmaz. Az arany tokfedélben is csak svájci fémjelek voltak, és egy furcsa, koronás-pajzsos címer, amelyet még életemben nem láttam, és sehol, a Neten sem leltem nyomára. Viszont, bár az óra erősen hasonlított egy régi DOXA kronóra, de ugyanakkor kiköpött mása volt egy régi EBELnek. Így úgy döntöttem, hogy legyen szegény EBEL. Most viszont hozzájutottam egy 30-as évekbeli DOXA arany női, precíziós kis órának (Breguet rugó, bimetál billegő, nem akármilyen darab, ha elkészül, kirakom őt is). Ennek az arany tokfedeléből a DOXA felirat mellől visszaköszönt a nevezett koronás címer! Ezután sürgősen "visszakereszteltem" DOXA-ra a jószágot. Ez egyébként meglepő, de tény, hogy nem is egy régi órával találkoztam már, amelyen semmiféle márkajelzés - legalábbis kívülről - nincs. Érdekes...

GRONES: Nézz szét "Gyula királynál" is (www.swissmade.hu), találhatsz esetleg Neked tetsző dolgokat is, és a HOT-nál jó vételeket is lehet kötni. Értékállóságban amúgy a Perrelet - ritkasága és érdekessége okán - messze jobb az átlagnál!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: te_o (4035)