Mürokefalon Creative Commons License 2002.02.21 0 0 603
Hitetlen Tamáska!

Én tisztellek tégedet, mert vitatkozni szeretsz, és nem anyázni. de azt hiszem, túlságosan beleszerettél saját elméletedbe, miszerint a Centrum az SZDSZ szavazótáborából nyer, tehát nyilván a Fidesz-MPP nyomja. Szerintem gondolkozz el a következő dolgokon:

1. Most már látszik, hogy meg van az esélye a bejutásra (Gallup: 4%, Szonda: 3%), miközben az SZDSZ is biztosan ott van (Gallup: 7%. Szonda: 6%). Ez akkor is igaz, hogy ezt csak akkor lehet realizálni, ha mindenhol sikerül területi listát állítani, ami azért necces.
2. Ajánlom figyelmedbe a Gallup elemzését: "Több jel is arra utal, hogy a Centrumpárt elsősorban a Fidesz-MDF iskolázottabb támogatói közül "szívott el" szavazókat." Ezt saját példámmal is alá tudom támasztani.
3. Abban igazad van, hogy közvetve talán az SZDSZ-től veszik el ezeket a szavazatokat: lehet, hogy ezek az emberek azok, akik 98-ban átpártoltak az SZDSZ-től a Fideszhez, most meg kiábrándulva megindultak visszafelé; ám nem értek vissza, mert útjukba akadt a Centrum. Ezek az emberek lehet, hogy kényszerűségből az SZDSZ-re szavaztak volna, de hidd el, preferenciáiknak sokkal jobban megfelel a Centrum; vagyis csak azért, mert régebben egyszer az SZDSZ-re szavaztak, nem lehet őket "SZDSZ-tábornak" tekinteni, amit a Centrum gonoszul elszipkáz.