Nagyszüleim aradiak, nagyapám 1926-ban pénzzé tette mindenét, elindult Magyarország felé, és amikor úgy gondolta átért, megkérdezte, ez már Magyarország-e? Az igenlő válasz hallatán vett egy tanyát, majd földet, és maga részéről meg volt oldva a Trianoni kérdés. 45 éves volt ekkor, két nagy gyerekkel és édesanyámmal, aki két éves volt. Már a 4-ik generáció neveljedik itt, 43km-re Aradtól, 16km-re az országhatártól. Nagyapám se édesanyám se ment vissza soha többet Aradra.
Mindezt azért írom, hogy engem nem izgat fel ez külhoni magyarjainkkal való pókerezés!! Minthogy az EU-ba való belépés, Romániával és Szlokvákiával, automatice megoldja majd ezt a kérdést, a határok nélküli, de régió-elven működő Európai közösségben. Erre kellet volna törekedni, nem a Trianoni utódállamokkal való kormányszintű összeveszésekre. Ugyanis így inkább ártunk az utódállamokban élő magyarjainknal, és hidd el tőlük tudom, mert nap mint nap találkozom velük itt!!!!
A jobboldal jelenleg vezető pártját, csak a baloldal vezető pártja tudja most leváltani, és nincs mit tenni ez jelenleg a Maszop! Amiben én reménykedek, hogy mind a baloldalon mind a jobb oldalon megjelennek a kiegyensúlyozó, közép és kispártok. És akkor tulajdonképpen mindegy hogy akár a jobb akár a baloldal vezető pártja lesz a kormányalakító tényező, mert így csak állandó alku-, koalíciós és kompromisszumkényszerrel lehet majd kormányozni.
Tudod én sem nem hiszek egyik pártban sem, ideológiában sem, programjukban sem, és ugyanezen okokból nem is szeretem egyiket se de nem is gyűlölöm. Aszerint itélem meg őket, hogy mit tesznek ami jó nekem és általában jó az országnak. Hibázniuk is szabad, hiszen senki se tökéletes.
Amitől sikítófrászt kapok, az a politikában az ellenség keresés, a kinevezett ellenség elleni harc, mely nemtelen eszközökkel folyik! Mindegy melyik oldalról. Ilyen szempontból messze korrektebbenk tartom a MIÉP-et mint a FITYESZT!!