Kedves Mercurius!
Töled vettem a legjobb szlogent, "...márcsak etikai okokból sem szavazhatok a Fideszre...":-)))), és nem is fogok.
Leültem januárban és játszottam a vállalkozásaim évvégi nyereségszámaival. (bottom line)
Leírtam, minden év nyereségét 93-tól, és mellé tettem melyik volt kormányon, és ki volt az egészségügyi minisztert.
Csehák Juditnak köszönhetjük, hogy egyáltalán létrejöhettek a jogelőd nélküli magánygyógyszertárak, (mintegy 600db) Iszonyúan jól kerestünk, az MDF alatt, Surján is ma már áldott emlékű.
94-98 köztlezajlott a privatizáció, komoly nyereségcsökkenés állt be Kökény alatt, és eléggé elfuseráltan szervezte az eü-t, de tevékenysége nem veszélyeztette sem a gyógyszer ill. betegellátás biztonságát, de minket sem egzisztenciálisan.
2001.12,31-i, adózott nyereségem, 1/8-a az 1998.12,31-ikinek, és éves adózott jövedelmem nem éri el, egy érétségizett bankpultos kislány jövedelmét!! 98 novemberében, a finaszírozásváltoztatással, 2000 nyarán a nagyker árrés csökkentéssel, amit ők símán áthárítottak a patikákra, és Gógl volt miniszter. Tavaly a direkt kisker árrés csökkentéssel, a Csehák alatti 28%-os árrés, a Kökény alatti 23%-os árrés, Gógl és Mikola alatt 15%-ra esett, ami már a költséghatár!!!
Ne haragudj, de még "wishful thinking" árán is, ellenségnek tekintem a FITYESZT!!
Talán ez vezeti a billentyűzetemet ilyen elemzéseknél, és talán ezért figyeltem föl a szájhagyomány utján terjedő Centrum Párt, mérsékelt hangú, szakpolitizálására.