yuntem Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3

Azért hangsúlyoztam, hogy a személyes istenben hívők véleményét kérdezem, mert számukra a vallások tételes tanításai ("dogmák") jelentik az istenről alkotott képet, és legalábbis a katolikus vallást tételeiben is ismerem. Még emlékszem pl. az ún. halálos bűnök egyikére (amelyeket mindenképpen meg kell gyónni, különben elkárhozik az ember): "kételkedtem a hitigazságban" - vagyis igen csak el kell fogadni valamit.

"Olyan ez, mintha a fiadnak azt mondanád: "fiam ne hemperegj a szakadéktól 2-méterre.. jó?" "

Ebből a mondatodból azért úgy látom, hogy szerinted is "akar valamit" az isten az embertől, még ha szerinted ez csak az ember javát szolgálja is. (egyébként a keresztények is ezt mondják, a pokollal való fenyegetőzés erre csak "ráerősít"). A lényeg az, hogy miért hemperegne a szakadék szélén az, aki nem fogad el valamiféle isteni útmutatást? Egyébként tisztázhatnád, hogy mit értesz isten alatt, ha az EGY mindenkivel? És mi az hogy ő a SZERETET? Számomra ez teljes abszurditás. Ezzel az erővel bármilyen fogalmat azonosíthatnál istennel, én pl. javaslom a gyűlöletet :)

"Gondolatok, szavak, tettek és azok következményei vannak, akkor is, ha ezek eredményét közvetlenül nem is látjuk."

Ez nyilvánvaló, de mi köze ahhoz amiről beszélünk?

Előzmény: Törölt nick (1)