Akkor a szokástól eltérően most én is idepattintanék valamit Alfról. Természetesen nem szeretnék idegen tollakkal ékeskedni, úgyhogy mindjárt el is mondom, hogy Penelope13-é az érdem. És ezúton is köszönöm neki a kitűnő fordítást.
Paul Shane
Valódi neve: George Frederick Speight
Születési idő: 1940. június 19.
Születési hely: Rotherham, West Riding, Yorkshire
Szülők: George és Francise
Családi állapot: Özvegy. Felesége Dory, akivel 40 évig éltek házasságban, 2001. áprilisában, veseelégtelenségben elhunyt.
Gyermekek: Három lány. (Janice, Andrea és Gillian)
Paul Shane 18 éves korában portás volt egy hullaházban („Nagyon nem szerettem azt a munkát”), majd éveken keresztül bányászként dolgozott, éjszakánként pedig észak-angliai klubokban és kocsmákban lépett fel. Első alkalommal a Rotherhami St. Ann klubban szerepelt, ekkor még énekesként; fellépti díja 30 shilling, azaz 1.5 font volt, ami nem volt valami sok pénz, de akkoriban nem számított rossz fizetésnek egy kezdő esetében. Paul ezután fokozatosan átalakult énekesből humoristává: a kezdetben komolyan előadott „Otthonom zöld füve” című dal például csakhamar Tom Jones paródiává vált.
1967-ben baleset érte Pault: Akkoriban Silverwood Collieryben dolgozott, és éppen az aknabejáratnál lévő fürdőhelyiségben zuhanyozott, amikor elcsúszott a szappanon. A kettős porckorongsérv akkor nem látszott ugyan viccesnek, visszatekintve azonban kellőképpen komikus kilépés volt ez a bányászatból egy olyan ember esetében, aki később a klubok világának egyik kedvenc humoristája lett. Pault tehát 27 éves korában nyugdíjazták a bányából, ő azonban ekkorra már pontosan tudta, mit akar: megnevettetni az embereket. Két évvel később elhatározta, hogy főállású színész és humorista akar lenni, ami végül 1974-ben valósult meg.
Egészség: Az említett baleseten kívül Paulnak még egy alkalommal került komoly veszélybe az egészsége: 33 éves korában perforálódott vakbélgyulladása volt. „Már nagyon régóta fájt a hasam, de nem voltam hajlandó orvoshoz menni… tudja, megjátszottam a kemény férfit, mondván, „Nincs énnekem semmi bajom”… aztán egy reggel felébredtem, és azt mondtam a feleségemnek: „Jobb lesz, ha hívod a mentőket.” Az orvosok azt mondták, ha később került volna kórházba, lehet, hogy belehalt volna.
Televíziós szerepek: Coronation Street; Vámpírok; Buszok; Doktorok; Figyeljetek Albertre; Christine élete; Szupernagyi; A generációk játéka; Üstökösök; Bányászsztrájk; Ez az életed; Mr. H késik; Holby City; Ó, Dr. Beeching.
Legismertebb szerepe Alf Stokes a „Csengetett, Mylord?”-ból, valamint Ted Bovis a „Halihó!”-ból.
Filmszerepek: La Passione; Hilltop Hospital. (Dombtető Kórház).