HRM KING GY I Creative Commons License 2002.02.19 0 0 3995
glashuette

Az 5000 km-t úgy számoltam ki, hogy útbe ejtesz egy nem EU országot, ami nem Magyarország. Ehhez kell az 5 alvás is, nem a Zürichi úthoz. AZ meg se fordult a fejemben, hogy linkre vegyek egy Bukaresti repülőjegyet. Hiába, nekem máshogy jár az agyam.

A kifingást, bár kissé durva és viccesnek szántam, szó szerint is lehet érteni. Mikor utoljára a genfi vásárra mentem, nem foglaltam hotelt, gondoltam úgyis találok szállást. Reggel 8-kor indultam, nem is olyan rossz kocsival, este 5-re voltam Zürichben, de Zürich után 2 órát álltam a dugóban, aztán Bern mellett még egy órát, így fél 11-re értem Genfbe, majd ezek után hajnali fél háromig hotelt kerestem. Ennek során 100 km-es körzetben (nem tévedés!) minden általam megtalált hotelbe és fogadóba bementem, át a francia határon, ott is, majd vissza, végül Montreaux-ben (120 km Genftől) találtam egy hotelt, ahol választhattam két, 270 és egy 430 frankba kerülő szoba közül. Akkor mondták el, hogy a vásáron kívül valami zenei világfesztivál, egy nemzetközi orvoskongresszus meg még mittoménmicsoda volt egyidőben. Ez pl. szó szerint kifingás volt, inkább még több. Soha többé nem is megyek hotel foglalás nélkül :-)

Nem beszélve arról, hogy hazafelé már Innsbruck mellett majdnem elaludtam, végig szakadt az eső, és az utolsó 300 km-ből semmire nem emlékszem, pedig tankoltam is meg a határt is átléptem. Meg ágyba is mentem. Nem érdemes utánozni, azóta még aludni is szoktam (kab: hotelban), ha fáradt vagyok.

Van még egy aspektusa ennek a dolognak, az pedig az, hogy lehet, hogy nem találja meg az ember az első boltban amit keres. Ugyanis Svájcban sincs minden raktáron, mert még ha lenne, akkor is megveheti valaki az orrod előtt. Márpedig ha kiutaztál, nem akarsz óra nélkül hazajönni, ezért inkább elindulsz Basel-be, hátha ott megkapod pont azt amit akarsz. ... Ettől lesz aztán 5000 km az út.

kab

Leszámítva a kissé "fiatalos" stílust, van humorod. Szerintem fején találtad a szöget, mindenben egyetértek.

Mellesleg örülök, hogy még mindig úgy érzed, hogy jól jártál.

mindenkinek

Nálunk 40 % rabatt tényleg nincs, de azért lehet ügyeskedni, van kamatmentes részletfizetés és van tax free csekk. Ez egy kicsit fájdalommentesebb, mint a csempészés. Elég ha van az embernek egy román unokahúga vagy szeretője, vagy egy nagybácsi losziból.

Mellesleg tárgyalok a FC céggel az árakról, hogy esetleg lejjebb tehetnénk-e őket egy hangyányival, mert a német importőr se igazán tartja be az előírásokat, hogy nekünk se kelljen :-)

Ők persze áprilisban megint inkább emelni szeretnének. Izgalmas.