turesz Creative Commons License 2002.02.19 0 0 80
Nekem halott. Teljesen újra installáltam, de nem változott semmi, nem tudok tipusfalat létrehozni (se). ???? Én is inkább rajzolni szeretnék !!!!
Javaslat: tipusfal készítéskor ne csak a falazó tipusát, hanem már egy listából a rétegrendet is ki lehessen választani. Ha már az elején komplett (burkolt, szigetelt, vakolt)falakból építkezem nem kell később a "felöltöztetéssel" bajlódni, részletesebb anyagszükséglet lista készíthető, hőtechnikai adatok számoltathatók. Alapjába véve egy egyszerű , legó szerű felépítést tudok elképzelni, meglévő elemekből, listákból kiválasztott tipusszerkezetekből. (Ha belezavarodnék itt éjszaka, telefonon kifejtem részletesebben.)Azért megpróbálom. 1lépés, tipusfal létrehozás: Külső burkolat/ klinker, mészhomok, különböző vakolatok, stb. Szigetelés/ légrés, gyapotok, lemezek, stb. Tartófal (ami most is műkszik)/ tégla, Ytong, vályog, stb. Belső burkolat /vakolat, lambéria, csempe, stb. 2. lépés alap vagy pince jellemző elemekből való létrehozása / szigetelés / monolit beton, zsalukő, tégla, stb (méreteknél a fölötte lévő falakhoz igazodjon. 3. Ugyan így a tetőszerkezetnél. Ezekből a "panelekből" a most is működő rendszerben lehetne építkezni. A meghatározó gyártók terméklistáját folyamatosan lehetne bevinni az adatbázisba. Az első körben tipusnyílászárókat (terméklistából) választatnék be a falakba (redőnytokkal, a nélkül, fa-, műanyag-, sima, többrétegű, különleges üvegezésű.
Én nem a precíz, statikailag tökéletes (bonyolult és ezért sok hibalehetőséget tartalmazó, hanem a rajzoló, saccoló, nézegetős ,berendezős irányba indulnék. Azt hogy az megvalósítható-e, döntse el, dolgozza ki a tervezőm.
Jó éjszakát ! TJ.