Hali,
már megint ez a gyerekes csempészvita! Szerintem az mondja, hogy Románián keresztül érdemes Svájcból órát hozni, aki a család zöldség/gyümölcs készletét és a zsák krumplit is Erdélyből vagy Szlovákiából hozza. ha nem onnan, akkor biztos megüti a guta az ottani benzinárak hallatán. (na itt most valamelyik nagyokos biztos be fog próbálkozni azzal, hogy f@sz aki itthon veszi a benzint, mert 32 millerért különgépet is lehet bérelni amcsiba, ott meg még az ovodás is tudja, hogy olcsóbb a benzin. Ja és interneten egy palesztin számlán még olcsóbban lehet hozzá jutni, de csak előre utalással...)
Azt pedig, hogy a kiszemelt modellt melyik városban melyik boltban lehet megvenni, azt eképp demonstrálom: Szóval délután elindulsz, hogy Zürichben legyél még másnap nyitvatartási időben. Megérkezel, mondjuk 2 órakor, kiszállsz a bolt előtt,parkolóhelyed azonnal van, bemész, kinyögöd a modellt, 20 másodpercig alkudozol, fizetsz, majd beülsz a verdába és irány Budapest. Hát így is lehet órát venni, de ez inkább egy flúgos futam nevű filmre emlékeztet és csak a mozivásznon létezik. Persze ki tudja, lehet, hogy velem van baj, hogy eddig még nem próbáltam Bulgárián keresztül repcsivel hazajutni azért, hogy az 1 milliós értéknek a 7,5%-os áfáját visszakapjam. A kocsit meg vonatra adom. Mért is ne! Akkor még a környezetvédőknek is nyaltam egyet. (Sose lehet tudni az mire lesz jó, ebben az országban, pld. hátha a Washington-i egyezmény alapján madárnak nézik majd az órám!)
OFF:Szóval ez a magyar mentalitás hasonlít a haveromnak az autójához fűződő viszonyára: a legdrágább sportkocsik egyikét vette meg, 18 collos kereket tetetett fel használt 3 különböző márkájú gumival, újra festette, de mindezt 2,5 millióért. Na most köztudott, ha ennyiből kijött, akkor itt valami gáz van. Az autó tehát AF-es, 81-es az alváza, de a belseje és a külseje egy 67-es és egy 92-es modell keveréke, ahogy jöttek az alkatrészek a bontóból. Szóval ez a kocsi 40 méterről egy igazi menő járgány. De ha beülsz, mész egy kört, akkor rájössz, hogy pénztelenül ne vegyen az ember medencés házat, mert sokallni fogja a vízdíjat! A haverom is mindíg max. 2000,- Ft-ért tankol a sportautójába. Ezen otthon jót derülünk, s rájövünk, hogy végül lehet, hogy igaza van, mert tudja, hogy holnap be fog dögleni a kocsi, a többi 10000,- Ft-ot pedig míg újra tankolna, majd 5-ször megforgatja a tőzsdén.
Csak én kérem mindig tele a benzinkúton a 80 literes tankomat. Végül még kiderül, hogy nincs mégegy ilyen hülye Pesten, mint én, mert ha itt tankolnék mondjuk 24 litert, azzal eljutnék Marosvásárhelyre, ott féláron teletankolnék, s hazaérve még mindíg 10-15 literrel több lenne a tankomban! Teljesen hülye vagyok, hisz ezt az utat (Bp.-Marosvásárhely-Bp.) még Glashütte is egyhuzamban letekerné, pedig nem egy ász!
Aludni? Azt meg má minek! Vazze, magyar vagy, ne aludj má hotelbe, mer megszólnak! Speed-elsz egyet s 4-5 napig is toppon vagy, nem? A sok hülye, szórja a pízt hotelra, mikor egy adagból egy hétig el lehet lenni alvás nélkül.
ON:
Hát ezért nincs igazi órapiac Magyarországon, mert minek. (És hasonló okok miatt beteg minden, még a magyar futball is)
Üdv,
kab