Thas Creative Commons License 2002.02.18 0 0 11
Hehe. "Felsőfokú" tanfolyam. Na ja. A középsuli után én is megcsináltam. Igaz, mivel már megvolt a középfokú szoftverüzemeltetői, ezért nálunk csak 1 év volt a képzés. Ez jobbára internetezésből, meg hálózati játékból állt.
Ott aki már tudott programozni, az röhögve megcsinálta a szakdolgozatot szinte tanulás nélkül, aki meg még nem tudott programozni az csak szenvedett, mert az egy év baromi kevés.
Egyetemi előkészítőnek nem rossz (persze csak ha 1 év), és végülis kapsz egy papírt. DE! Abból a tudásból amit ott lehet megszerezni, nem lehet megélni!

Az ELTE egyébként nem rossz hely. A társaság kifejezetten jó, meg ugye az épületek is teljesen újak. A jó környezet adott. Az egyetlen hátrány amit már írtam az a tömeg.
Azt ugye nem kell magyaráznom, hogy egy 10 fős csoportban jobban lehetne tanulni, mint egy 30-asban. Ez van. Az idén például minden elsős tárgy duplán volt megtartva, mert csak így fértek el a diákok a teremben. Persze a második félévben a maradék már be fog férni egy terembe is :(((

A legnagyobb gond, hogy nincs gép. Pontosabban általában sorba kell állni érte. Ez már csak azért is mókás, mert a tárgyakra/gyakorlatokra többnyire gépen kell jelentkezni. Ezt az utóbbi időben úgy próbálták megoldani, hogy letiltották a internet-et 10:00-16:00 óra között. Persze azért ezt ki lehet játszani, de akkor is bosszantó. Aztán később programot is kell írni, amit tömegben nem nagyon lehet.
Szóval otthon/koliban/albérletben legyen géped, ha megoldható akkor net-el (kollégiumban ez adott).

A lényeg, hogy ha jó vagy matekból, de nem tudsz programozni, akkor nem lesz gond (max. ha meg akarsz tanulni jól programozni, akkor magadnak kell utánajárni), viszont ha fodított a helyzet, akkor szívni fogsz. Ez személyes tapasztalat. Én soha nem voltam jobb matekból 4-esnél (bár rosszabb sem), és ez néha kevés.

Az első évet nagyon meg kell nyomni, aztán már nem lehet gond. A harmadik évtől meg már egész izgalmas lesz a tananyag. A lényeg, hogy meg kell találni a megfelelő tanárokat (mert azért vannak jó fejek) és akkor móka az egész.

Szóval szerintem vágjál bele, megbánni nem fogod. Most, hogy már nem járok oda, még hiányzik is (bár készülök arra, hogy visszatérek és bosszút állok :)))).

Üdv.: Thas

Előzmény: Tomi13 (8)