Rahan Creative Commons License 2002.02.17 0 0 4
Az benne a vicc, hogy nem igazán hiszem, hogy a világ rohadt mocskos, mert makacs meggyőződésem, hogy az emberek töbsége alapvetően rendes figura.
Persze az ember nő és tanul... Semmi esetre sem szeretnék egyedi esetekből messzemenő, általános következtetéseket levonni.
Kettéválasztanám a mindennapi átbaltázásokat az ordas, előre megfontolt szivatásoktól.
Namármostan én azt hiszem ebbe a mindennapi szivatásban vagyok gyenge, azokban a dolgokban, ami még bőven belefér a kevésbé ártalmas játékok közé, mert a végén igazán senki nem sérül komolyan ti. nem veszti el a hajlékát, nem válik munkanélkülivé stb. Az ilyen jellegű csalás más kategória, bár néha biztosan nehéz elkülöníteni, szóval összemosódhat a dolog.
Az biztos, hogy van egyfajta alkat (én is ezek közé tartozom) akiket könnyű megvezetni, mert ilyen-olyan oknál fogva hajlamosak mindent elhinni...
Jó lenne ha valaki írna egy példát hogyan vezették meg; olyasmit, ami nap mint nap előfordul: és azt gondoljuk, hogy szegény ördög elhitte..., közben másnap mi is simán belemegyünk ilyesmibe.