High!
Annyira összevissza van hányva az utolsó pár beszólás, hogy le kéne törölni mindent és üres lappal kezdeni...(félreértés tisztázandó, amit én mondok a dolt betus részekben, azt idézojelbe teszem.)
"ha isten nem egy szakállas öreg szivar, akkor nincs semmi értelme..nem? "
Faszt nincs. Na példájul mostanában érdekelni kezdett a szúfizmus, aztá' ennek kapcsán olvasom egy könyvben, hogy a muszlimok pld mit értenek Allah fogalmán: "He[Allah] is nowhere described by any term that implies for Moslems what the word person implies for us"
Na és ennek akkor mi az értelme? Mi értelme van olyasvalamiben hinni, amin úgysem tudok ÉN változtatni, mivelhogy felettem áll?
Úgy értem, egy konkrét szakállas faszit le lehet gyozni, de egy allah névre keresztelt szoftvert, vagy mittoménmit, szellemet...?
Nem, akármit hordasz is össze, akkor is vannak felsobbrendu célok, amik bizony nem szükségesek alsóbbrendu életvitel fenntartásához
"ja én is igy gondoltam korábban, de mondj csak néhány példát, vizsgáljuk 'sza meg. "
faszom te jössz nekem mindig a muvészettel bazzeg, tehát legyen ez a példa oxi? A muvészet ugye felsobbrendu cél, de mint tudjuk a legtöbb ember igazán jól elvan nélküle.
nene...nézd meg az elso beszólásodat...a muvészet ugyanolyan biológiailag meghatározott folyamat mint a vizelés...ki kell jönnie az egyénbol, mert ha nem, akkor az illeto megorül, beteg lesz a teste, az agya.Értem ezt az igazi muvészekre, akik nem passzióból és kézügyességük folytán festegetnek várromokat és naplementéket.
A muvészet annyival felsobbrendubb a szarásnál, hogy szelektív betegség, és áldozatai erosebb értelemmel vannak megátkozva.
Dehogynem faszom, én is javasoltam má neked hogy nyírd ki magad, mer' úgyis meg akarsz szunni. Azér' nem halok meg mer'. Nincs olyan, hogy "na, megnézem tényleg az van-e amit gondolok". Ott má' nincs tapasztalat, ott má' csak hit van.
Én meg azér nem leszek öngyilkos, mert akkor fejet hajtanék a természetnek.Amióta sz eszemet tudom, meg akartam halni.De nem.Továbbra is kínozom magam.Kurva anyját.
"Az kurva szar dolog, ha unalomból csinálod.Ott már baj van.Vagy annak születsz, vagy nem. Unalomból csak a nihilisták élnek."
Lehet hogy nem is unalomból, de a lényeg, hogy fanatikusan, ez a lényeg: bármit, de azt fanatikusan. Másrészt meg sülthülyeségeket beszélsz, unalomból nem lehet élni. Vki nem azért lesz élo, mert elotte unatkozott - amilyen frappáns volt, olyan nagy baromság ehe.
Unalomból élni = azért csinálok bármit is, hogy ne unatkozzak.Ezt értettem alatta.
"na ezt nem vágom, manson önpusztítása csupán a fejlödés egyik fázisa.A legvégén isten lesz. "
Én is így értettem baszki. Csak éppen nem egy isten, hanem ISTEN.
Nem is isten lesz, hanem az antikrisztus.Bár lehet hogy a ketto ugyanaz.
A lényeg az, hogy a modern kor fegyvereivel, a kamerával feszítik keresztre.Ez az, amit kevesen értenek meg belole.Ha onnan indulsz ki, hogy a manson szövegeiben fegyver =kamera és fordítva, megdöbbento dolgokat lehet kihozni belole.Oké, a rossz embernek mondom ezeket :))
Nem beszéltem tele, el volt már szállva jól.Amúgy persze hogy nem szeret, csak magát szereti, mint minden intelligensebb egyén :)
Ja, de akkor továbbra sem értem mit nyafogtál, hogy "szeretnek, de én nem érzem" vagy korábban meg azt, hogy "én senkit se' szeretek". Szal most akkor mijagond?
Bonyolult dolgok ezek, nem is várom el egy ilyen érzéketlen tuskótól, mint te, hogy megértse.
Nem tudom, hogy ember vagyok, vagy állat, vagy gép, vagy mi.Ez nem nyálas nyafogás, hanem egy keresés.A szeretet a legemberibb dolog a félelem után.Viszont nekem a szeretet is, a félelem is csak információk."Oké, most szerelmes vagyok...press any key to continue"...Ilyenek.
Ja, eszebejutott vmi. Rájöttem vmire. Tudod honnan vették a gombás trenszcsapaték azt a szöveget(nopeace...die) az ominózus szám elején?? Mármint melyik filmbol, hehe:)) Találgass:))
nemtom, a predator 3-ból?
báj.
>>>>
der geist des menschen ist eine erleuchtete sphäre - ein magischer ort, der sich freigemacht hat von all den fesseln und beengungen der naturgesetze, der empirischen fakten der wissenschaften
- von allen konventionen, normen und dogmen - welcher art sie auch immer seien.
in dieser sphäre vermag der mensch binnen lidschlägen äonen und lichtjahre zu durchmessen - raum und zeit zu biegen oder gar zu brechen.
nichts kann ihn aufhalten - einzig die grenzen seines vorstellungsvermögens.
der mensch wird gottgleich - kann erschaffen und vernichten, wie es ihm beliebt.
wahrscheinlich ist dies der göttliche funke, den schon viele suchten und wenn es einen gott gibt wird man ihn dort finden und inspiration nennen.
doch welchen allgemeinen wert hat all dies, wenn es sich nicht in unsere materielle existenz übertragen läßt?
das bestreben hierzu zeichnet sich durch die gesamte geschichte der menschheit und findet nur in einem einzigen wege ausdruck: der kunst.
kein anderes mittel wäre auch nur annähernd in der lage wiederzugeben, was menschen in dieser sphäre der inspiration gefunden haben.
all die bilder, die sie wahrnahmen sind von solch kristalliner perfektion und zerbrechlichkeit, daß sie sich nie in ihrer ganzheit in die irdische welt hinübertragen lassen. nur in scherben ist dies möglich und selbst diese sind schon ein gewinn, denn der einfache versuch endet in pulverstaub, im sand einer staubwüste, der hinfortgeweht wird und in vergessenheit gerät.
der kunst ist es möglich scherben und fragmente mit sich zu nehmen und der künstler mag hoffen, daß einer unter tausend, der seine kunst betrachtet, ähnliches empfindet wie er, als er in seiner sphäre auf die suche ging.
jó tanulást