bbtermi (107) :
Kedves bbtermi !
Köszönöm válaszod.
Igen hasonlóan gondolkodunk sok dologról.
Nézzük a részleteket.
" Igazad van a számarányokban de én úgy gondolom a topicot látogatók hisznek abban, hogy lehet és kell is Magyarországon valódi és nem operethadsereget szrvezni. "
tp.: Ebben én is hiszek.
Amiben nem hiszek, hogy ezt a társadalom kizárásával, kirekesztésével lehet megoldani ( mert ugyan már miért tartozna rájuk ????)s a végén a cilinderből előhúzni a nyulat.
A hadsereg szervezése NEM bűvészmutatvány, hogy elég legyen látnod a végeredményt de ne tudd, hogy az milyen társadalmi és pénz áldozatok árán jön létre.
a másik :
Nem hiszek a hazugságokban. Tartom annyira az ország felnőtt lakosságát, hogy meg mondhadtjuk nekik :
- Emberek ! Van egy dandárunk ez tud ma védeni 10 km-t. Az ország (körbe) 2822 km-t. Ezért elrendelem, hogy a többi védelmére sűrűn imádkozzon mindenki.
vagy
- Emberek ! Van ennyi határunk. Nem számolunk semmilyen támadással, külföldre nem küldünk katonát, tehát lecsökkentjük a MH-t egy dísszázadra. Az viszont olyan nyalka lesz, hogy na ! ....(...mielőtt valaki eből gúnyt érezne ki, közlöm : ez sem hülye megoldás)...
vagy
- Emberek ! Felkészülünk arra, hogy legalább egy határszakaszunkon eséllyel felvegyük a fegyveres harcot EGY támadóval szemben , ADDIG amíg a nemzetközi közösség ( 3-6 nap) le nem állítja a támadót. Ehhez, hogy ezt megtegyük ennyivel többet költünk védelemre, azaz ennyivel kevesebb jut fogyasztásra. Tegye fel a kezét aki egyetért, köszönöm, most pedig az aki nem ért egyet, köszönöm.
Legalább ilyen öszintén !
Ami nem tetszik : hazudni, hamis biztonságérzetet sugallni.
bbtermi :
" Amire nem gondoltok, az az, hogy a mostani döntéshozók szintén "alulról" látták a sereget, és a katona nem mindíg olyan hülye mint azt gondolják róla. Nem voltak lenyűgözve a látványtól és ezt hozzák magukkal most is. Egyszerűen nincsenek meggyőződve a hadsereg hasznosságáról és az, hogy a főtiszti réteg, tisztelet a kivételnek, ... bele, hogy mi lesz, mert ő hamarosan leszerel a kiemelt nyugdíjával az kevéssé vigasztalja az ilyen "rongyos talpast" mint amilyen én is vagyok. Ahogy elnézem, titeket se.
Bajtási üdvözlettel: bbtermi. "
tp .: Kedves bbtermi !
Köszönöm az üdvözletet.
Ha átveszek egy fodrász üzletet mert rosszul ment a bót akkor a felvirágoztatásnak nem az a módja, hogy megszüntetek még három szolgáltatást az üzletben hátha attól jobban megy a bót.
A mai döntéshozók (fele se) valóban alulról látta a sereget. De ha csak annyit tanult ( értett) meg belőle, hogy ennek semmi értelme akkor az Önminősítés.
Ha már annyit értett volna meg, hogy ennek ÍGY semmi értelme akkor már jó volna.
De ez az Ő dolguk.
üdv
transport