Evolution Racer
2002.02.14
|
|
0 0
46
|
Kedves Moncaberta,
Nem vagyok orvos, csak egyszer végigcsináltunk egy hosszantartó kruppos borzadályt, itt csak a tapasztalataimat írom le, dönteni és a diagnózist felállítani egy avatott orvosnak kell!
Szerintem NEM ÉRDEMES VACAKOLNI a dologgal, mert ha tényleg krupp, akkor elég veszélyes is lehet (nem ijesztegetni akarlak) de minél előbb kezdik kezelni, annál előbb gyógyul (=kerültök haza). Mi először megpróbáltuk otthon helyretenni a dolgot, aztán 12 napot volt a baba kórházban. A krupp esetünkben kb. úgy nézet ki, hogy nagyon száraz, "ugatós" köhögés mellett a légzése nagyon nehéz, munkás, szörcsögős volt. Magyarul alig kapott levegőt. Ez igazából a gége gyulladt, megdagadt állapota súlyosbítva a fel nem szakadó váladékkal ami a még egészen kicsi gégét "eltorlaszolja" és fulladásos tüneteket produkál. Ha kórházba viszed megmutatni, "hivatalból" legalább 48 órára benntartják a krupp legkisebb gyanúja esetén is. Egy ismerősöm esetében sima megfázásnak bizonyult a dolog mégis ott dekkolt a baba-mama két napig, de szerintem inkább ez, mint hogy befulladjon. Ha Budapesten laktok szerintem ne a Szent Lászlóba vidd (bár a közhiedelem szerint csak oda lehet), ott annak ellenére, hogy aránylag normálisak, a körülmények és a szabályzat sem igazán szülőbarát (így egyben bababarát sem) sőt ki lehet fogni elég barátságtalan személyzetet is. Tisztelet a kivételnek, azért ilyen is van. Nekünk az 1. sz. Klinikát ajánlották, ott pl. ott alhat a szülő (ez önmagában is nyomós érv), vihetsz be saját főzésű babaételt, stb. Tapasztalatom az utóbbiról nincs, de a Lászlóról van, és legközelebb biztos az előbbibe vinném. Szóval ha gyanús, mindenképpen mutasd meg olyan orvosnak aki már látott kruppot.
Jobbulást és fel a fejjel,
Üdv: Racer |
Előzmény: moncaberta (45)
|
|