Engem egyetlenegyszer állítottak meg, akkor is azért, mert ingereltem a traffi receptorait. Lehet, hogy felétek surmóbbak a rendőrök és a lámpád miatt valami maffiózó-csemetét sejtenek személyedben? :-)
Az persze előfordul, hogy a szembejövők országúton villogtatnak, hogy kapcsoljam le az amúgy persze lekapcsolt állapotban levő reflektoromat. Mindegy, majd megszokják, ez nem Mondeo-sajátosság, minden xenon ilyen.
Az viszont egy régebbi lámpateszt szerint tény, hogy a xenonról hátrafelé, a buráról visszatükröződő fényt a Mondeo xenonlámpája túl nagy arányban veri a szembejövők szemébe (e tekintetben 2-es osztályzatot kapott a teszten).
Ezt csökkenteni tudod a fényszórómosó gyakori használatával, mert a kosz fokozza ezt a hatást (csillogás). Persze ne a centi vastag sárra gondolj, csak arra a porszerűre, amit dzsuvás városunkban (Bp) naponta kellene lemosni, ha lenne az embernek ideje.
Melyik szervizben voltál (hol húzták meg a csavarokat)?
Nekem a Petrányinál csak megnézték, lehet, hogy azért nem fűlött a foguk hozzá, hogy meg is csinálják, mert az autó garanciális és nem náluk vettem (ez utóbbira direkt rákérdeztek, bár elég idióták, mert még rajta van a hátulján a nagy Ford Kanizsa matrica :-). Nem akartam ezért leugrani Kanizsára, de ha másképp nem megy megteszem, szerintem igen rendes fószerek tanyáznak az ottani Fordnál. Tényleg, neked milyenek ezügyben a tapasztalataid a "saját" kereskedőddel és szervizeddel?