Én már körbe fogdostam és ki is próbáltam, bár nekem nem Fujim van. A tapasztalatok:
- Műanyagból van, bár az ezüst szín ránézésre komolyabbnak mutatja. Kézbe véve kellően műanyag érzése van az embernek, mivel könnyű nagyon, de ez nem feltétlen baj. A gép szinte valószínűtlenül kicsi... Mikor megláttam meglepődtem, mert a fotók alapján nagyobbnak képzeltem.
-Az EVF jól használható. Nappali fényviszonyok mellett. Ha kevés a fény, szerintem ott állsz meglőve, mert szinte semmit sem látsz. Más kérdés, mit fotózól sötétben? :)
-A jó képeket elsősorban a sokadik generációs CCD-nek és a jó objektívnek köszönhetően csinálja, nem pedig az automatika miatt. Bár az is kell a dologhoz nyílván. Nekem viszont nagyon hiányzik róla a manuális vezérlés, de érthető, hogy az alsó árszegmenseb célzott géppel nem akartak konkurenciát maguknak. Bár a 4900 időközben megszünt (sajnos..), így ezt sem igazán értem.
-Kezeli a 128MB-os SM kártyát, mint minden 1 évnél újabb gép.
-Az EVF miatt nyílván nem túl sokat bír az aku, bár gyanítom anniyt mint egy 1-2 évvel ezelőtti modell biztosan. 120-130 közöt saccolom, de nem volt módomban kipróbálni ilyen szempontból.
A többi kérdést passzolom. Mindenesetre javaslom mielőtt döntesz nézd meg a ma már csak kicsit drágább 3 megapixeles gépeket, mint a Minolta 304, Olympus 3020 és a Casio 3000/3500...
-Kezeli a 128MB