APT Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3846
SUSKOSD: A Rotary Reversible Aut. ETA werkes, (nem tudom pontosan, "pofázatra" 2824 vagy 2671), és - szerintem - egyáltalán nem gagyi, tisztességes anyagból korrekt módon kivitelezett óra. Semmi különös, az kétségtelen, de nem gagyi (úgy ahogy semmi érdekes, izgalmas nincs egy WV Golfban, vagy Opel Astrában, de egyik sem gagyi).

ÖCCSE: A NOMOS az én szememben sokkal kifinomultabb darab, mint a FORTIS. Viszont a FORTIS olcsóbb, és ráadásul automata, masszívabb, sportosabb. Vedd meg mind a kettőt.... ;-)))))))
- Ha az automata órát leveszed, akkor kétségtelen, hogy nem egyenletes az óra felhúzottsága. DE: az automata óra csúszófékes rugóházú, és a mai werkek legalább 35-40 óra járástartalékúak, ami azt jelenti, hogy ha felhúzott állapotban tetted le, akkor reggelig a rugó biztosan lineáris tartományban fog dolgozni (legalább 30 órát a teljes felhúzottságtól ebben a tartományban jár), így ennek nem lesz nagy hatása a járásra (éjszaka - ha nyugodtan alszol - amúgy sem húzódna az óra). A hőmérsékletváltozásnak már inkább lehet hatása, ugyanakkor az meg jót tesz az órának, hogy nem mozog, hisz ez is befolyásolja a billegő lengését. De ezek a hatások nem jelentősek, egy rendes werknél elhanyagolhatóak, tedd le, és aludj nyugodtan!

BT1234: A két óra hasonló színvonal, ráadásul egyformán izgalmasak is. És egyformán rémisztő drágák... (Amúgy - bár német óra - a Lange exkluzívabb.) Az Eszerin pedig a régi neves darabok jellemzően nem hamisak, a törzseladók zöme nem akarja átverni a vevőket. De sokszor maguk sem tudják, mit árulnak (nem is értenek valami fene módon a dologhoz), ezért mindenképpen bele illik kukkantani a tokba, mert fordulnak elő vadhajtások (IWC Pobeda szerkezettel - nekem már kínáltak ilyet, jót is mulattam a dolgon...) Ha bizonytalan vagy keress inkább közülünk segítséget!

ROXUL: Én is a Certina DS-re szavaznék.

ORAGYUJTEMENY