SzigonyHarry Creative Commons License 2002.02.08 0 0 6510

Kedves Ragika!

Szándékosan idéztem egy már meghaladott cikket, annak az illusztrálására, hogy korábban figyelmeztettek bennünket arra, az ami ma nyilvánvaló: egy funkcionális irástudatlan vezeti az amerikai népet.
A népszerűségi mutatói pedig, százalékarányban megegyeznek az országban található funkcionális irástudatlanok százalékával.
Egy Stanford University tanulmány szerint ez 7o% körül van. (Webster szótára így határozza meg a funkcionális írástudatlan fogalmát:"Egy személy aki a hat elemi szinvonala alatt ír és olvas.")

Érdekes módon az USA nem publikál pontos adatokat, csupán 45-5o millió amerikairól ismerik el, hogy teljesen analfabéták. Nemzetközi szervezeteknek azonban nem adnak ezzel kapcsolatos számokat.(Lásd:International Literacy Explorer) Mivel minden más, katonai felkészültséggel kapcsolatos számot közzétesznek--így felmerül a kérdés: --Az lenne az USA legsúlyosabb hadititka, hogy hány írástudatlan van az országban?

A "kerítésről való köpködés" motívumát, csak úgy tudod kielégítően megvizsgálni, ha megnézed a saját helyzetedet.
Ne azt kérdezd, hogy MI NEKED AMERIKA, hanem azt -- MI VAGY TE AMERIKÁNAK?
A született amerikai gúnyos mosollyal nézi az őt is túllicitáló, zászlót lengető, amerikainál is amerikaibb külföldit. Az otthoni magyarok irigylik a pénzedet és utálják az arroganciádat.
Az a fájdalom tehát, amit a fenekedben érzel--a fakerítés szálkáiból szármozik.

A "Rumika" megszólítás szándéktalan elírás volt a részemről és elnézést kérek érte. (Van itt a fÓrumon egy "rumica" nevű egyén akivel nyelvi témákkal kapcsolatos eszmecserét folytattam.)
Míg neked Ragika a "tisztességes neved", én a SzigonyHarryt csak álnévként használom.
Tisztességes névnek a saját nevem is megfelel.

Üdv.
Örsy-Vennes Zoltán

Előzmény: Törölt nick (6507)