Törölt nick Creative Commons License 2002.02.07 0 0 366
ahhoz képest, hogy te fasi vagy, kifejezetten egyetértek veled a "szélsőség" címke elutasítását illetően. (megjegyzem, a miépet sem azért kéne betiltani, mert "szélsőséges", hanem mert egy alkotmányellenes bűnszövetkezet)

max weber a politika mint hivatásban értekezett egy kicsit a szélsőségről. és hát oda jutott, hogy a szubjektív vélemény, pusztán a véleményt mondók száma alapján nem sorolható be "kiegyensúlyozott" meg "szélsőség" kategóriába. pl. ha megkérdezed, hogy kinek mi a véleménye az abortuszról, akkor nem a "nem is tudom / is-is / bizonyos körülmények között..." semmivel nem "jobb" vagy "rosszabb" vélemény, mint a teljes engedélyezés vagy a teljes tiltás. a véleményformálók száma és a vélemény "centrumban léte" nem érv a moralitás mellett.

éppen egy liberális soha a büdös életben nem szavaz a langyosok gyülekezetére. én 98-ban elkövettem azt a hibát, hogy az mdnp-t egy nemzeti liberális pártnak gondoljam, valójában csak nemzeti, de liberalizmusról még nem adtak példát. a centrum is egy közönséges mérsékelt jobbközép párt. a mai magyarországon, ahol nincs centrum, csak egy bazi nagy lövészárok (ez mondjuk baj), egyértelműen jobboldali a párt.

Előzmény: Törölt nick (363)