Hi
somSom !
Nem egyforma szempontok alapján veszünk autókat. Én rendszerint egyedül ülök az autómban, de ha mégsem, akkor szeretném megtisztelni az utasaimat azzal, hogy odafigyelek a kényelmükre. És ha nyaralni viszem a családomat, csomagtartóból is méretes kell. A tengelytáv önmagában nem minden, mert ha tologatod az utascellát az alvázon, akkor másképp alakulnak a komfort viszonyok, de jó becslés arra, hogy mennyire lesz kényelmes az autó. Elsősorban a hátsó lábtérrel szokás spórolni, mert pl. a G4 és társai (Bora, Octavia, Toledo) elöl kényelmes, hátul gyerek méretű. Ezért én úgy választok autót, hogy megbízhatóság, tengelytáv, csomagtartó. Ez a fontossági sorrend. Vagyis Mazda minőség, min. 260 cm, kb 500 liter. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki így gondolkozik ? Ha így van, az sem baj.
Persze lehet még finomítani, mert szempont a csomagtartó alakja is, hiszen pl. az 5-ös BMW-ben akkor tudod kihasználni az 500 litert, ha palacsintával rakod tele a csomagtartót. Nyilván számít az ergonómia is, de ezzel a Mazda jól áll. És van még ezer dolog, amit hetekig, hónapokig fontolgatok, minden autó vásárlás előtt.
Autó kereskedő vagy ? Sajna az emberek többségét kompromisszumokra kényszeríti a pénztárcája. Ha ez a szempont nem lenne, valószínűleg Lexus-al járnék. De akinek számít a pénz, ár/érték arány, annak a Mazda szerintem jó választás.
netudGI
:)