APT Creative Commons License 2002.02.05 0 0 3765
MICSIKE: Megéri. A NOMOS már tisztességesen befutottnak tekinthető cég, és míves kézimunkát kapsz a pénzért, nem tömegcikket. Ehhez mérten kifejezetten jutányosak a cég árai.

GLASHUETTE: (A SINN és sportóra rajongók most fogják be a fülüket!) Szubjektíve nekem a SINN órái egyáltalán nem tetszenek, szerintem nyomasztóan fantáziátlanok, "iszonyúan németek". Az én szememben ezek az órák leginkább a japán tömegáruhoz hasonlítanak. A minőség ugyanakkor elvitathatatlan, de egy "mezei" ETA2892-A2 werk egy randa, egérszürke titán tokban 300 rugóért engem nagyon lehangol. Ezért a pénzért már (majdnem) lehet venni egy NIVREL kronót, egy Longines Avigation Chronographot, de mindenekelőtt már akár egy régebbi (de akár acéltokos, 3-10atm-es vízállóságú), kifogástalan állapotú ZENIThet, ROLEXet, OMEGÁt is. De mégegyszer: nekem a sportórák általában nem tetszenek, az én ízlésemet az 50-80 éves aranyóráim tükrözik leginkább, nekem az OMEGA új Broad Arrow-ja sem tetszik, vagy az IWC Mark szériáját sem venném fel semmi pénzért. A SINN-t pedig mondjuk a NOMOS-al összehasonlítva a hozzáadott érték szerintem magáért beszél...

ÖCCSE: A GLASHUETTE-nek elmondottakon túlmenően a titánról már korábban kimerítően értekeztünk (esetleg, ha ráérsz olvasd vissza a korábbiakat), és a titánnal két fő bajunk van, úgymint: 1: kicsi a keménysége, így könnyen karcolódik, 2: riasztóan csúnya. Ezen kívűl már tényleg csak jót lehet róla mondani...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: glashuette (3756)