Törölt nick Creative Commons License 2002.02.05 0 0 79
Gondolod ?
Taszár első lépcsős alakulat volt ott tényleg ennyire komolyan vették.
Az elhárítás olyan komoly volt hogy egyszer amikor amikor visszafelé utaztam(másfél év alatt 19 nap szabadság)és sörözés közben a vonatkupéban egy katona társamnak elmeséltem hogy a fater megy Berlinbe egy cukoripar-technológiai konferenciára és átlátogat a nyugati részre is , nos ezt másnap az elhárítás már tudta és biztos vagyok benne hogy nem a katonatársamtól, hanem valamelyik civíl utastársunktól.
Másnap készültségből! behivattak és egy százados csak annyit mondott hogy gondolkozzam el a bűnön amit a Magyar Népköztársaság ellen elkövettem.
Fogalmam sem volt hogy mit akar ,20-30 percenként kijött és megkérdezte hogy nem akarom e önként bevallani hogy mit követtem el.
A kérdésemre hogy mondja már meg hogy mit csináltam, mindig azt mondta hogy Gondolkozzon !
Amkor vagy 3 óra múlva behívatott akkor 14-éves koromtól az egész életemet elmesélte , de olyan részletesen hogy én majdnem hülyét kaptam.
Minden apróságot minden kis gyerekkori csínytevést tudott.
A végén kiderült hogy az a bűnöm hogy a laktanyába való beérkezéskor nem jelentettem azt hogy az apám Berlinbe és annak a nyugati felébe készül.
A Kende hidd el nekem hogy nagyon finoman fogalmaz.
A Gauck intézet már elég jól feltárta az NDK beli Stasi működését és ott megállapították hogy valamilyen módon, sokszor az illető tudtán kívűl, az NDK lakosainak EGYNEGYEDE a rendszer besúgója volt.
Magyarországon tavaly az Orbán kormány 35 évre(először 90évre akarták) titkosította a különféle titkosszolgálatoknál és a Történeti Hivatalban összegyűlt különféle akták külső személy általi kutathatóságát.
Vajon miért ?

Lukasenkó pógári demokráciáját utáló üdv:
soltika + Finci Kutya

Előzmény: dödöle (56)