Szasztok!:-)
Tegnap kikezdett velem egy nagggyon sportos 320-as újszerű Bömbi. Gondolom biztos tudattal tette, mert egy pillanatig sem habozott. De sajnos elrontottam az estéjét.:-)
Hárman férfiak ültünk a 406-ban és haladtunk lakott területen. Az utolsó rendőrlámpa a lakott terület végénél volt, utána szabad az út. A lámpa piros, a szélső sávban várakozik emberünk egyedül a sportos(?):-) bömbivel. Én már láttam, hogy a keresztező úton piros lesz, ezért ugye nekünk hamarosan zöld, igy nem siettem odaérni a lámpához, hanem szépen gurultam feléje harmadikban. Pont akkor értem a BMW mellé, mikor a lámpa zöldre váltott, igy lendületből mehettem tovább. Mégcsak vissza sem kapcsoltam másodikba, pedig elvileg kellett volna. Mikor elgurultam mellette, akkor észleltem, hogy a srác totál padlót nyom és eszeveszetten elkezd gyorsitani. Valahogy fájt neki, hogy mig őt megvárakoztatta a piros, addig én szemtelen módon csak gurulok tova.:-) Gondoltam hát gyere és én is nyomtam egy kövéret még mindig harmadikban.
Ugye 3 személlyel, kissé alacsony fordulaton kezdtem, igy ő lassan de biztosan közeledett... volna, de a 406 is hamar magára talált és kiszabadult a 160 paripa a bő nyomaték társaságában ami 150 km/h után végleg beintett a Bömbi erőlködésének.:-) Addig is szépen módosan húztam el, viszont 150 felett rohamosan maradt le. 190 környékén tettem egy 5-iket és mindjárt 2 kiló felett termett a mutató, csak sajnálatomra utolértem egypár autót és biztonságból lassitottam egy kicsit. A bömbi addigra a többi fénypont egyike lett a tükörben.:-) Valamikor később ért be egy másik lámpánál, de utána olyan tisztességesen követett, ahogyan az a KRESZ-ben le vagyon irva. Hát ahhoz képest, hogy mi hárman, ő egyedül volt és a teljesitmény is közel azonos, akkorát szop×tt, hogy remélhetőleg legközelebb tiszteletben tartja majd az általa lenézett francia vasakat. Mögöttünk elég sokan jöttek, igy láthatták a bömbi szégyenteljes szereplését, ahogyan kudarcott vallott, pedig gyönyörű nagy hang kiséretében és a kipörgésgátló segitségét is igénybe véve minden bejátszott, csak hát csúnyán lemaradt.:-) Ahhoz képest, hogy eddig hányan próbálták kinkeservel bizonygatni a BMW-k fantasztikus menetteljesitményeit, eddig én még erről valahogy nem győződtem meg. Viszont pár BMW-s bánta már, hogy kikezdett egy Puggal.:-)
Most már csak az a baj, hogy mivel a 406 hátuljára semmi jelzés nincs kirakva, egyedül csak a tisztes gyári krómvégű kipuffógócső láttatja, hogy biztos egy kicsit pacisabb a gép, igy kb ezt gondolhatta: "na persze, biztosan egy 3.0 V6-os volt!":-) Pedig csak egy "kis" négyhengeres húzott el mellette.:-)