Feribá04 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 1084
Sporttárs!

"Bár érzem az iróniát soraidban" Pedig eszembe sem jutott ironizálni.
"Varga Matyi szerintem is jó fej, de nem ez kell, hogy meghatározó legyen egy edzőnél" Ez teljesen igaz.

Fera!

"U.I.: Egy magyar azért biztosan akad az NCAA-ben, méghozzá Szendrei József, az egykori válogatott focikapus fia. "Dodi" 22 éves és az Oklahoma Sooners csapatában játszik." Szendreyt ismerem és játszottam is már ellene. Nem rossz, de kellene egy kis ész is.
"Annyi mindenestre bizonyos, hogy nincs még egy olyan játékos, akit 10 pont alatti teljesítménnyel oly soxor méltattak volna, mint őt." Ez nem Zalán bűne.

És akkor végre a meccsről...

Titkon reménykedtünk benne, hogy sikerül megverni a "ruszkikat", de már a melegítésnél látszott, hogy nem lesz könnyű. Amit Peti kitalált, hogy az elején rohanjunk ahogy csak lehet meglepte az ellenfelet és a viszonylag tekintélyes paksi vezetés ennek volt köszönhető. A második negyedben realizálódtak az erőviszonyok és Kugyelin tripláival fordítottak az oroszok. Itt a faultok miatt már hozzá kellett nyúlni a cserékhez és ez sok jóhoz nem vezethetett. A félidő után jó ideig úgy tűnt nagyon kikapunk, de Marci beállásával friss vér került a csapatba és sikerült 8-10 pont hátrányra fagyasztani az eredményt. Mentünk-mentünk utánnuk, de Kugyelin és Robinson csak nem tudta kintről elhibázni. Egészen a negyedik negyed feléig. Ekkor fáradni látszott az ellenfél (ez érdekes volt, mert nagyon jó cserepaddal rendelkezetek) és pontról-pontra sikerült ledolgozni a hátrányt. 50 másodperccel a vége előtt 86-88-nál Fodor hibázott egy tempót (ha jól emléxem), a 216 centis Zukauskas könnyedén húzta volna le a lepattanót, de Davis egy embertelen súlypontemelkedés mellett kitépte a litván keze közül és jó irányzékkal tette vissza. Fantasztikus jelenet volt és majdnem leszakadt a csarnok. Az ellentámadásnál a szerb jv. teljesen indokolatlanul ráfújt egy faultot Gerire (szabad labda volt!!!) és az a szlovén válogatott játékos állhatott oda büntetőzni, aki addig 11-ből 11-et behintett és ezúttal sem hibázott. Jött az utolsó támadás, nem variáltunk! Mindenki kijött a palánk alól és Davis elkérte a labdát. Ezúttal is megverte ellenfelét és üresen száguldhatott a gyűrű felé, ám mivel Zukaukas és Farmer és leváltott emberéről, hogy a kicsi amerikait megállítsa, Czigler egyedül maradt. Feribá leadta, Laci elhibázta. Ennyi...

Összességében az mondom én nagyon büszke voltam tegnap este, hogy az ASE szurkolója lehetek. Csapatunk küzdeni akarásból jelesre vizsgázott és egy pillanatig sem adta föl a küzdelmet (a harmadik negyedben a lelátón már sokan lemondtak a csapatról). A Lokomotív remek csapat. Játszottunk már sok elitgárdával Pakson (Partizan, Valencia, AEK, Estudiantes), de nekem valahogy potenciálisan ezek tűntek a legerősebbnek (csak egy kis adalék: Robinson és Farmer fizetése összesen 1 milka!). Sokakkal ellentétben azt mondom nem vagyunk rossz formában, de egy ilyen csapat ellen tudomásul kell venni, hogy ez ennyire elég. Minden apró hibánkat nagyon megbüntették az oroszok. Óriási pozitívum volt, hogy mindig tudtunk újítani, volt aki dobjon pontot (bár egy jó tripladobó ilyen szinten már elengedhetetlen), de a védekezés nem ment túlzottan. Nagyképűnek hangzik, de úgy érzem ezt a csapatot jelenleg más magyar gárda sem tudná megverni. Az ASE jól össze van rakva és ezekből a küzdelmekből biztos, hogy sokat fogunk profitálni.

Egyéni teljesítmények:

Mészáros: Igazából csak egy félidőt játszott és közepes teljesítményt nyújtott. Robinson-t remekül semlegesítette az első félidőben (ekkor ő fogta és nem Fodor). A végén hamarabb vissza kellett volna hozni és ebben szerintem Peti hibázott.
Fodor Gergely: Tényleg nagyon jó volt. Mert játszani és minden közismert erényét felmutatta. Csak így tovább!
Davis: Sporttárssal ellentétben én őt láttam a legjobbnak. Igazi vezéregyéniség volt és jobb teljesítményt nyújtott, mint az NBA-t megjárt honfitársa.
Sitku: Sajnos nem a szombati formáját hozta. A végére belelendült, de rosszul védekzett és sok volt a buta személyije. A 3 zsákolása viszont gyönyörű volt.
Czigler: Nagyon nehéz róla írni. Nem is emléxem mikor láttam rajta, hogy ilyen elánnal kezdje a meccset és teljesítménye jó is volt az elején. Jól szedte a lepattanókat, leradírozta Zukauskast és termelte a pontokat. Ahogy telt az idő egyre jobban lehetett rajta érezni a fáradságot. Közismerten jó büntetődobó, de a második félidőben már ezeket is kihagyta. Mentségére legyen mondva, hogy mivel középjátékos neki kellett mindenhova besegíteni és ezt az elején nagyon jól tette. A végén tényleg sokat hibázott, de egy ilyen meccsen, ha valaki üresen van, annak el KELL dobni, a ruszkik meg persze hagyták.
Jurgilas: Jó volt. Farmer nem igazán élt meg mellette.
Rajkó:-
Fodor Márton: Ügyes volt és fontos kosarakat dobott. Voltak viszont a védekezésben nagyon súlyos és buta hibái.

Hát ez most nagyon hosszú lett, de talán érdekel valakit. A visszavágó nem sok jóval kecsegtet, de látva a fiúkat biztos vagyok benne, hogy ők még a továbbjutásról sem mondtak le.

Üdvözlettel:
Feribá04

Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA!