> Csak igen szomorúan érintett az a mondatod, hogy "akármit is szóljon mikimaus :))) "
>Ti. én annál a kérdésnél egy jó lépéssel hátrébb húztam meg a "probléma határfelületét", mint Te. Hiszen szerinted a mobilszolgáltató tehet a SIT-ről...
Ha újra megnézed a 2370 hozzászólást, akkor meglátod, hogy én ezt nem a SITes dologra, henem a fals msn-re írtam. Amit vegülis te is elismersz, hogy működik. :)
> A 3 MSN kihasználatának szvsz pedig csak (Sic!) tiszta ISDN végberendezések esetén van értelme
Az egyik analóg porton van a fax - egy msn.
a másik analógon két msn, különböző csengetéssel, az egyik msn publikus, a másik csak családi-baráti körben ismert. (ez pl. jó lehet olyan esetben, ha két készülék van párhuzamosan rajta, az egyik a lakásban, a másik a műhelyben/kisboltban/irodában, és mondjuk a boltban általában nem veszik fel a privát számra jövő hívást, a lakásban pedig a publikusat.)
Persze ezt másképp is meg lehet oldani, de igy is.
>Viszont a hivatkozott esetben fizikailag nem használható ki a 3 MSN
A hivatkozott esetben (2365 hozzászólás), egyáltalán nincs szó 3 msn-ről, ezt te keverted bele a 2366 hozzászólásodban.
> A nem kívánt hívás-fogadás esetére pedig akkor lenne elfogadható (jó: tényleg nincs jobb módszer!) az érvénytelen MSN, ha a Matáv nem cserélné ki a vezérszámra (netMode analóg port esetén a 2. vagy 3. helyre írtat is ha a többi üres!) kimenő esetén a számot (pl. nem kellene normál CLIP-re ilyenkor semmit átadni==privát szám).
Itt most a bejövő hívások "letiltásáról" van szó az analóg porton, hogy kifele mi lesz az nem annyira izgalmas a csengetés szempontjából.
De ha elemezzuk:
A vezerszamra fogja tenni az osszes kimenö hívást a telefonközpont. Ez a szám jut el a hívotthoz is, kivéve, ha letiltatja hívószámkiadást, mert akkor semmi.
Ezentúl még pl. a netmodban a bejövő számtól függetlenül be lehet állitani a kimenő számot a doksi szerint, igy bármilyen fals szám kerül be msn-ként, kifele a kívánt szám megy.
> míg a mobilok jórészt magyar nyelvű menüvel rendelkeznek, a HÍF engedélyes Siemens Profiset-50 is (ha jól tudom) nem ismeri nyelvünket!
Valóban nem, de egy igen jó magyar használati útmutató van hozzá. Egyébként a Profiset kifutott tipus, a Siemens már nem gyártja. A mostanában forgalmazott isdn készülékekre viszont már a magyarul beszélés a jellemző.
> És talán még mindíg sokkal kevesebb ISDN használó van mint mobil-tulajdonos..
Ez igaz, de én arra gondolok, hogy aki már használt mobilt, az jobban boldogul az isdn készülékekkel, mint aki csak az analóg telefont használta.