Köszi a gratulációt.
Az átvétel simán ment. Már a megbeszélt időpont előtt kész lett az autó. Mire odaértem már a bejárat előtt várt az autó. Egy kicsit várni kellett mert épp voltak az üzletkötőnél, de addig is átnéztem kívül-belül. Utána pár papírügyet elintéztünk, rendszám felpattint, majd kicsit elmagyarázta mi hogy működik. 1 óra múlva már jöhettem is el.
Amúgy a gép: Premium HDi, Quartz metál. Extra a fed. computer. Gondolkoztam még a CD táron is de letettem róla, annyira nem létszükség.
Rötön irány a benzinkút. Kiváncsi vagyok hogy az ÖMV dízelben is jobb minőségű-e.
A computer kicsit lassan érzékelte a tele tankot. Kb 50 Km után mutatta, hogy még 1200 Km-t tudok autózni. Másnak is lassan érzékeli a tankolást a computer?
Nagyon kényelmes belül. A hátam abszolút nem fáj benne, tökéletes üléspozíció. Utóbbi időben a Bravoban fájt a hátam még városi vezetésnél is. De itt nem. A szélévő alul valóban torzít ,de ez csak akkor lehet zavaró szerintem ha valaki hanyatt fekve vezet, és kormánymagasságban néz előre.
Minden kézre esik, az index kapcsolót nem éreztem furcsának. Egyedül a bizt. övet kicsit nehéz bekapcsolni ha a könyöklő le van hajtva. Menetstabilitásról még nem tudok nyilatkozni, de gondolom ez sem lesz kifogásolható, pláne hogy ESP is van benne. Majd pár száz Km után tesztelem kanyarokban ESP-vel és anélkül is. Erre a Szentendre-Visegrád táv a Pilisen keresztül tökéletes lesz :)
Nyomatékban nincs hiány, 250Nm-t már 1750 fordulaton leadja, városi tempóban 3.-ban is gőzerővel gyorsít. Gyorsításnál kicsit hallani, hogy dízel, de állandó fordulaton ember meg nem mondaná hogy az. Ami már a tesztvezetésnél is tetszett, hogy 120-as tempónál is normál beszédhangon lehett beszélni az utastérben.
Ami kis negatívum, ha a központ kijelzőre meg a klíma kijelzőre rásüt a nap akkor olvashatatlan. Jó lett volna ha az LCD inverzbe kapcsol erős napsütésnél. A piperetükör megvilágítása is túl erős szerintem.
Egyelőre ennyit, majd folyt. köv.
CA