vince Creative Commons License 1999.03.09 0 0 36
A lényeg nem igazán van szerintem a hozzászólók tudatában. Hiába nem szereti a beírók nagy része, a Törsz asztal csak egy réteg. Nem minősíteném, hogy milyen (jobb, rosszabb okosabb, butább, fiatalabb öregebb mint akik a lemezeket veszik és a discoba járnak.) A Törzsasztal véleményével ellentétben EMBERTELEN mennyiségben veszik a lemezeket és járnak a fellépéseikre.
Miből van a nagy pénz : egyértelmű a hakniból. Az egy hétvégén 6-8 fellépésből.
Kié a lóvé, kié a szám. Ez a része elég jól meg van határozva. A szám szerzői joga (a szám maga) a szerzőé. kiadni és elénekelni mégis csak a kiadó engedélyével lehet. A lemez eladások jó részt a kiadóhoz vándorolnak, de kap belőle a szerző és a feléneklő stúdió zenész is. (a kilpp baba nem) A fellépésekért, és egyébb nem lemezeladásból származó suskáért mindig az adott szerződés a felelős. nagyokat kaszálnak a manágerek, és rendezvény szervezők. (fellépésért a kiadó és a zeneszerző nem kap)
Én így tudom.
Egyéni vélemény : a populáris zene (akár Beatles, akár heavy metal, akár SlájmGájz,) sose a legigényesebb legművészibb. Nem kell agyon dícsérni semmijen korábbi sztárt. A Beatlesnek marha mázlija volt, mert egyben testesítette meg a lendöletes rock együttes és a lányok párnája alatt gyürődő képű szépfujú együttest.