gyere a papához Creative Commons License 2002.01.29 0 0 255
Mielőtt elfelejtem, még valami. "Azért, mert nem érted a bonyolult zenét, nem kell elkeseredned! Van aki szereti azt is."

1. Az általad egekig magasztalt 'bonyolult zenék' (ezek többsége jazz) SZVSZ egyáltalán nem bonyolultabbak mint egy közepes progrock. Tehát le lehet szállni arról az igazán magas lóról azokkal a 'bonyolult zenékkel'.
2. A zene, -mint más művészeti ágak is, sőt ez még inkább, lévén az egyik legabsztraktabb művészet- elsősorban nem a 'megértésről' szól, nem ez a célja, funkciója. Ez nem egzakt logika, vagy kevésbé egzakt tudomány, ahol a szabályok rögzítettsége folytán az egyértelműség adott. Itt nem holmi célzott információátvitelről (bár belemagyarázni mindenbe mindent lehet) van szó, -hiszen arra meg vannak a sokkal jobb módszerek-, nem 'érteni' kell, hanem befogadni, élvezni, szórakozni. Te az általad olyannyira megvetett alacsonyabbrendű műfajok (diszkó) rajongóit már csak azért se vádold meg 'meg nem értéssel', mert az ellenkezőjével te sem dicsekedhetsz. Egy valami van, amit (az esztétika-diszciplína mai fejlettsége mellett) teljes joggal mondhatsz: "nekem ez tetszik". Slussz, passz.
3. Még mindig nem keseredtem el, bár ha még sok ilyen 'magas lovas' beírás lesz...