DuDoR Creative Commons License 2002.01.28 0 0 2379
>Szerinted 3 MSN-t van értelme hozzárendelni 2 kapcsolathoz (2B) bejövöben?!

n+1 esetet el tudok képzelni, amikor szükség lehet egy hozzáféréshez 3 vagy akár több számra, bár olyan példa, hogy egy analóg portra három szám kelljen, hirtelen nem jut eszembe.

> Mert amit Te le-OK-zol, az ezt jelenti.

Én nem ezt értettem ki a példából, hanem azt, hogy beírsz egy msn-nek egy fals számot az analóg portra, pl. "9", a többi msn-t pedig üresen hagyod. Igy sohasem fogja csengetni azt az analog portot bejovö hívásra, mert "9" sohase fog jönni a központból.

> Mivel P-MP ISDN-en (hivatalosan) nincs PBX, az alközpontra menö 2 "lehetöség"-nek böven elég két (publikus) hívószám

Nem függ össze ilyen szorosan a két számérték.
Gondolj bele, ha a két analóg portra teszel egy-egy, az sbuszra egy készüléket, már rögtön három msn, ha mindegyiket külön szeretnéd kintröl hívni. Persze kifele csak kettö beszéhet egyszerre, de ez egy másik kérdés.

> A harmadik MSN hívásakor 1+1 B-csati foglaltság esetén pedig sajnálatos módon mindig is elö fog állni egy 2-3 (esetleg 4-5) másodperces várakozás
(nem látom az állapotátmeneteket, üzeneteket, de szvsz ezután is torlódással dobja el a hívót). Ez a jelenség az éppen használatban lévö MSN-ek esetén is jelentkezik egyébként.

Pontosan ezért mindegy, hogy hány msn van. Hiszen egy msn esetén is minden további nélkül foglalt lehet mindkét b csati, és jöhet harmadik hívás.

> Amúgy meggyőződésem szerint nem megfelelő MSN-eket beírni (még ha ez kikerülhetetlen is) nem a legszebb megoldás szakmailag.

Ha ló nincs, szamár is jó :)
Valahogy meg kell oldani. Én sem tudok elegánsabb megoldást.
Különben miért nem "szép" megoldás ez szerinted?

>Pl. titkos vezérszám esetén akkor is elmegy CLIP-ben amikor a (mezei) előfizető azt hiszi, hogy nem megy ki semmi

Ha titkos, akkor kapcsolja ki a clipet. Ha ezt nem tudja, arról nem a rendszer tehet.

> (Jó, tudom: olvassa el a leírást - meg a Matáv mellékletét Intracomnál :) ).

Igazából gond egy kicsit, hogy az isdn "pilótavizsgás" a régi analóghoz képest, ezért a használatához, különösen a megfelelö kihasználásoz egy kicsit bele kell mélyedni a hogyanba. Dehát ez ugyanigy van a mobilnál is, hiszen egy isdn keszülék és egy mobil szolgáltatásai eléggé hasonlóak. Tulajdonképpen csak a több hívószám-több készülék használata az, amiben különbözik (bonyolultabb?) az isdn a mobiltól.

> Amúgy pedig bocsánatodat kérem, hogy megszólalni merészeltem:( !

Most mi bajod van? =:-o

Előzmény: Törölt nick (2376)