GLASHUETTE: Mit tegyünk, ha egyszer ez van? A 7750 az egyik legrobusztusabb, legtartósabb werk, a finoman kidolgozott példányaik COSC tűrésűek, mi a jó istent kellene még szegénynek tudnia, hogy Neked ne szúrja a szemedet? A 600-as Merci ma már elismerten nem rosszabb, mint egy Rolls Royce. Persze azt az atmoszférát és presztízst nem tudja "árasztani", de műszakilag és megbízhatóságban, tartósságban abszolút versenyképes! A presztízst meg nem lehet elvitatni, a 7750 tömeggyártott termék, sok van belőle, és akkor sem lesz olyan "izgalmas", mint egy Patek, ha szépen utánmunkálják, szkelettírozzák (pl: ChronoSwiss), de műszaki értelemben akkor sem említésreméltóan rosszabb. Vagy mondj végre a szaksajtó alapján egyetlen egy inci-finci érvet (én nem olvastam még ilyenről), amely azt bizonyítja, hogy mondjuk az El-Primero jobb nála! (Az ellenkezőjéről annál töbet olvastam, az El-Primero nagyobb szervizigényű, érzékenyebb, túl bonyolult a kapcsolómechanizmusa, ezért hajlamosabb elromlani, beakadni, feltehetően ez is áll a Rolex szerkezetváltása mögött. De ezzel együtt nekem is ez az izgalmasabb!)
MESSERSCHMITT: Sajna egyenlőre sehol, persze egy-egy darab előfordul, de nincs szervezett behozatal. Ismerek viszont valakit, aki azon ügyködik, hogy legyen ilyen. Ha elindult a dolog, tüstént megírom!
ORAGYUJTEMENY