glashuette Creative Commons License 2002.01.27 0 0 3651
APT: Te is azt akarod megmagyarázni, amit a POEN-ban (is szerettek volna, de én nem voltam erre vevő), mármint azt, hogy a 7750 műszaki tartalom tekintetében felveszi a versenyt egy 400-as El Primeroval. Kár, hogy ezeket az érveket nem hallották a Rolex szakemberei, amikor kronográfjukhoz szerkezetet választottak. S vajon Parmigiani (ő aztán igazán konyít valamit az órásmesterséghez) miért a Zenith 400-asából épít kronográfot? És a szaksajtó? Ők sem értenek hozzá?
Tizedmérés ide vagy oda. Nekem van mind a kétféle werkkel készült órám. A Bulova hátára teljesen felesleges lenne zafírüveg, láttam a 7751-es werkes öltönyös darabra tettek, de minek? Gyakorlatilag semmit sem látsz a szerkezetből csak a rotort. Kronográfszerkezetben szebbet csak a Lange alkotott, de hogy jobb is e mint a Zenith-Movado fejlesztés az majd 40 év múlva kiderül. A 36.000 féllengés szerintem az a határ ami még tartható, s bár tudom, hogy készítettek gyorsabb órákat is, ezek nem váltak be.

Üdvözölnünk kell a Vacheron Constantint, végre csináltak egy "saját" werket! 1-2 év, figyeld csak meg és kötelező lesz rávésni a tokra, hogy kinek a szerkezetével készült az óra. Elég mulatságos lesz majd böngészgetni a vitrinekben: 2 millióért: szerkezet ETA, tokozták Schaffhausenben.

Előzmény: APT (3639)