Üdv!
Szvsz. A(z önkéntes)nemzet?rségnél (Svájchoz hasonlóan) otthon kellene tartani a felszerelést,esetleg a község közös tárolóhelyén(pl.rend?r?rsön belül).
A regurális seregnél is a laktanyákat minimális méret?re(üt?kepesség meg?rzéséig) kellene csökkenteni,és csak a harcokhoz összevonni ?ket,hogy ne lehessen egy csapással(légi /harcászati rakéta támadás) komoly veszteséget okozni.
Szerintem is elég sok mindent lehetne itthon gyártani(l?szert,eseteg rakétákat is fontos lenne,mert abból folyamatos utánpótlás kell,márha gyakorlatoztatni is akarjuk a hadsereget).Az orosz állam adósság fejébe szerezhetnénk pár licenszet(pl.BMP-3 vagy Btr-80,esetleg Mi-24-aminek szerintem nagyon jó a koncepciója).
Én valahogy úgy képzelném el a regurális hader?t(a gyalogsággal kezdem):
Egy raj kerül egy Btr-be:2 Btr kezel?+8 katona(1 PKM,1-2 gránátvet?s[mondjuk Gp-30-assal],min.4 db rpg ill. 2db vállról indítható légvédelmi rakéta);
Egy szakaszba 2 ilyen személyzet? Btr,egy nehéz fegyveres raj(2db aknavet?[60-80mm es amilyen van],ill. 1 v. 2 HSN löveg) Btr/Bmp-ben,ill. egy önjáró legvédelmi ágyú/rakéta kilöv?(legjobb,ha mind kett? van rajta pl.2S6M[Tunguska]);
Egy századba 4 szakasz,1 parancsnoki,1 egészségügyi,1 felderít? ,pár(1-4) légvédelmi járm?,hiradó és m?szaki egység(nem tudom pontosan milyen kell-kb. 2 csapatszállító-lángszóró,robbanóanyagok,tartalék alkatrész...),esetleg néhány önjáró löveg/aknavet?;
Egy zászlóaljba 4 század,felderító szakasz,újabb parancsnoki,m?szaki,hiradós,egeszségügyi ill. légvédelmi egységek(már nagyobb hatótávú eszközök is);
Egy ezred 4 zászlóalj+egységek,ill. Egy dandár 4 ezred+egységek.
Csak halvány elképzelésem van,hogy pontosan milyen kiegészít? egységek kellenek,majd még megpróbálok utánna nézni.
Ezen kívül kellenek,még a harckocsizó,tüzér,speciális(búvár,mélységi felderít?,katonai rendészvadász,logisztikai...) egységek,aminek majd még utánna nézek.Kiváncsian várom a véleményeket.