Hali!
APT!
Nem ketelkedtem, h. a jarast befolyasolja a gyartasi tures "sikerultsege". De ez altalaban szerintem olyan csekely, h. szvsz. nem befolyasol annyit. Viszont szerintem a Chronoswiss pl. kicsereli a billegot, berilliumbronzra. (Javits ki, ha hulyeseget irok).
Bimetall billegot tudtommal csak zseboraban alkalmaztak, vagy tevedek? Egyebkent eppen te magad cafoltad, hogy pl. kompenzacio szempontjabol nem igazan lehet finomitani.
Egyebkent legjobb tudomasom szerint az ETA is tobbfele kivitelu szerkezetet gyart, tehat elvileg a gyarnak nem is kellene finomitgatni. Gyart pl. eleve kronometert, pl. 2824 v. 2892-esbol, mas diszitessel, stb. Akkor most hol van ertelme egyedileg dolgozgatni rajta? Hacsak nem olymodon, hogy tenyleg komoly valtozasok legyenek. Pl. Nomos: datum, Trivois szabalyozo, motorrugo. Ha jol tudom. Es akkor Oris: spec. naptarszerkezetek. De pl. a Nivrel mit csinal? (szerintem semmit, legfeljebb optikai tuning).
Tobbiek!
Szoval ha van konkret infotok, hogy ki mit csinal a kataloguswerkekkel, szerintem hasznos lehetne megvitatni. Ugye Omegat mindenki ismeri, Co-axial gatszerkezet, szep optikai tuning, rotorcsere (van ennek kezzelfoghato muszaki elonye egyebkent? ), de meg mit?
Sajna a gyartok nem dicsekszenek, hiszen akkor hova lenne a sajat nev jogosultsaga a szerkezetekrol? Enelkul meg nehez tisztan latni. De csak kiszivargott ez-az.
te_o