Sziasztok!
Gratulálok a válogatottnak a győzelemhez. Külön öröm Németh jó játéka és Czigler remek visszatérése.
Rostas!
Köszi az elismerést, de el kell mondanom, hogy meccs közben soxor nálam sem tudatosulnak a dolgok (nem vagyok edző), de utánna azért tudok véleményt mondani egy-egy találkozóról.
"Szerintetek mennyire képzettek a magyar edzők?" Ez jó kérdés, de rögtön hozzá kell tenni, hogy egy edző attól még nem jó, hogy képzett, mert ennél sokkal több kell ahhoz, hogy a munkája meglátszódjon és csapata eredményei hozzák vagy túlszárnyalják azt amire potenciálisan (úgy értem tudásban) képes. Juhász Sanyi a jelenlegi ügyvezetőnk évtizedekig stabil edzője volt a ligának (a válogatottban is megfordult). Mivel személyesen is ismerem, így nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy rengeteget tud a játékról és a kisujjában van az edzőmesterség. Ám mégsem tartom jó edzőnek, mert lelkileg nem tud a csapatra hatni, túl gyengekezű és nem kritizálja saját játékosait. Maradjunk egyenlőre a képzettségnél és vegyünk néhány példát:
Fodor: Nagyon képzett, vagány, sokat mer kockáztatni, de talán ő sem elég keménykezű.
Földi Sándor: Sokat tud és csapatain látni a munkáját, de talán meccs közben nem tud úgy belenyúlni a dolgokba, mint kellene.
Miljkovics: Megöli a játékot, de zseniálisan teszi. Közreműködése minden csapatán félreismerhetetlenül jelen van. Nekem a legkevésbé sem tetszik amit csinál (biztos vagyok benne, hogy pl. Kálmán pályafutására negatívan hatna, ha alatta kellene játszania), de 100% százalékig elismerem.
Sterbencz: Nem igazán tudom felmérni a tudását, de eddig sem női, sem pedig férfi vonalon nem láttam tőle semmi eredetit.
Patonay: Ezért sokan haragudni fognak rám, de egy kicsit vaskalaposnak tartom. Amiben nagyon jó az az, hogy jól fanatizálja játékosait, de kíváncsi lennék, hogy Körmenden kívül tudna-e valahol sikert aratni.
Rezák: Nagyon-nagyon régimódi. Hagyja improvizálni tanítványait. Ennyi...
Szekulovics: Amikor Mo-ra jött azt hittem ő lesz a magyar Obradovics és volt is rá esély, hiszen hazájában az év edzőjének választották. Ám ha megnézitek a Falco játékát egy az egyben ugyanaz, mint Földi alatt. Semmi újat nem tudott alkotni (pedig védekezni ennyi idő alatt megtaníthatta volna őket), így a szereplése csalódás.
Varga: No comment...
Zsoldos: A férfiágon nálam ő a No 1. Soha olyan tudatos öszerakott kosárlabdát nem láttam, mint az ő keze alatt lévő Danone-Honvédtól. Rettenetesen sokat tud és volt szerencsém párszor a kispad mellett is figyelni a munkáját. Mindig minden helyzetre tud használható megoldást és át is tudja adni a játékosoknak.
Farkas: Felesleges bármit is írnom.
Rátgéber: Róla különösképp.
Glatz: Szegény Árpi bácsit (Isten nyugosztalja) azért hoztam föl, mert ő a legjobb példa arra, hogy egy olyan ember aki mindent tud a játékról is tud alkalmatlan lenni a kispadra. Mindenfajta pozitív és negatív tulajdonságát férfi és női ágon is felmutatta, de ő meg tudott verni Pécsen egy remek Rátgéber-csapatot. Nem sokan mondhatják ezt el. Király sok mindenben hasonlít rá.
"Hány nemzetközi szintű mester van a magyarok között? Kik azok? Itt is áll,a mi a fociban, hogy nemcsak a csapataink szarok, de az edzők se jók? Képes lenne egy magyar kosáradző minőségi játékosállománnyal egy európai csapat kispadján maradandót alkotni?" Úgy gondolom Rátgéber és Zsoldos mindenképp, de Farkas és Miljkovics is. Fodor esetleg, de többi nem.
Csaby1
Az ESZI-ben nem lehet kosarazni, mert tudtommal még mindig le vannak zárva a palánkok, de ezt innen Pestről nem biztos, hogy jól tudom. A kettest felújíttták az jó lett, de az ASE szabadtérije a legjobb, mert ott reflektort is lehet használni. Van úgy, hogy nyáron éjfélig is játszunk. Egy dobóversenyre mindenesetre ki vagy hívva!!!
Üdvözlettel:
Feribá04
Most mindenekelőtt:
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
és csak utánna:
HAJRÁ ASE!