Sziasztok!
Lassan 8 éve netezek, és már a legelején volt fellángolásom a real-time chat-ek iránt; akkor még az IRC volt a menő. Aztán szép lassan, részben ahogy kinőttem az egyetemista laza életből, részben ahogy megnősültem :-) , egyre kevesebb szabad éjszakám lett. Most például a feleségem szuszog szépen az ágyban, én elvben dolgozni maradtam fent, aztán nem dolgoztam semmit, és idetévedtem ebbe a topicba.
Szóval, hogy mit keresek a fórumon? A kérdés az, hogy mit találok? És erről eszembe jut Lem-től a Kiberiáda című sci-fi egyik története, amelyben Trurl, a híres mérnök egy zsiványnak, aki információt rabol, elkészíti a másodfajú démont, amely a levegőatomok mozgását megszűrve a világ összes igazságát kinyomtatja. És a zsivány belefullad az olyan igazságokba, mint például hogy mit evett 300 évvel ezelőtt Hajnalka királylány reggelire, hányat lép egy veréb egy évben, meg hogy mire jó a pettyegetett orvosi tüdőfű, mert mindent el akar olvasni, hátha a következő lesz ez élet értelme.
De azért én nem fulladok bele, és nagyon jó hétköznapi emberek véleményét hallani mindenféléről, amikor az ember (én legalábbis) már egy kezén meg tudja számolni azon barátait, akivel igazán elbeszélget mindenféle témáról. És a fórum arról szól, hogy nem hírt olvas az ember, amiről valaki eldöntötte, hogy most ez hír, hanem az emberek nyitnak egy topicot, aztán beleírnak mindenféle bar**ságot (egyáltalán nem rossz értelemben), én meg idejövök, és azt olvasom el, amit akarok. Meg írhatok is, bár arra általában lusta vagyok, vagy túl régi már a téma...
Most nem volt túl régi, mert valaki felelevenítette, én meg rányomtam, mert ez volt az első a topicok között. :-)