bbtermi Creative Commons License 2002.01.23 0 0 25
Ave!
Kedves Hamburger!
Mi ketten lassan rossz kamaszgyerekekként versengünk azon, hogy melyikünké hosszabb (hozzászólásban, természetesen). A motiváció fontosságában nem tudok eléggé eggyet érteni Veled. Ebből a topicból is, de máshol is tapasztaltam azt, hogy igenis létezik még egészséges hazafiasság, ők adnák a Nemzetőrség állományát a kezdeti időszakban. Hogy egy kedves professzoromat idézzem: ők a hab a tortán. Aki most odaáll, hogy tapasztalatai ellenére még egyszer megpróbálja, abban rettentő nagy elszántság kell hogy legyen. A seregek nincs sok esélye, egyre kevesebb a pénz, szinte semmi a politikai támogatás. Ha most veszi a fáradtságot és a totál megszállottakat összeengedi a nemzetőrökkel és nem tesz kersztbe a kibontakozásnak, kap még egy utolsó lehetőséget, hogy feltápászkodjon.
Honvédelmi hozzájárulásról, minden törvény anyira jó amennyire betartatják, betartják, ez így tiszta helyzetet teremtene.Bocs ha nem válaszoltam mindenre. Később igyekszem pótolni ha valami fölött most átsiklottam volna.
Kedves MoDS!
Nem területet védünk hanem települést. Ilyenkor az előcsatározás gyors terepjárókon és motorokon indul, /ha a nehéz hads. még nem futott volna be,/ melynek fedezete alatt eltorlaszoljuk a bevezető utakat, erődítjük a házakat. A CFE szerződés (közép eu.-i fegyverzetkorlátozás) nem terjed ki minden tüzérségi eszközre, pl a 88 mm-es, vontatott lövegekre, pedig pukkani nagyot pukkan...
Ha széles, bitosítósávot alakítottál ki a falu körül, csak ennek a felszedését kell megakadályoznod, ami meredek röppályájú fegyverekkel egyrészt lehetséges, másrészt biztonságosabb mint kiállni az ablakba lövöldözni. Persze mást is lehet tenni ez csak példa. A másik fontos összetevője a kérdésnek, hogy nem egy település harcol, hanem egymást védjük. Már egy a szomszédoktól kért tűzcsapás is felélesztheti az agresszor honvágyát... A csatát a tényleges sereg vívja meg, te csak kedvezőbb körülményeket teremtesz, és megakadályozod a saját, ill. szeretteid lemészárlását, bár lesznek akik ebben a tolerancia hiányát fogják látni,:o)
Ne feledd, ha saját pályán kell harcolnod minden lehetőséget bőségesen van időd számbavenni és begyakorolni, leszámítva a megadást. A viselkedéstan ismer egy bizonyos "kritikus távolság-"ot, ez azt jelenti, hogy mi az a határ, valamely élőlény /nemcsak ember!/ körül amit ha átlépnek az adott lény támadásnak tekinti. Emberként mi szocializálva vagyunk, ez a tér közömbös területen, (utcán) csak a ruhánkig terjed. Otthon azonban, a saját lakásodban métereket ugrik /állítólag ezért magas a hajlam a betörők agyonütésére/ ettől függetlenül ilyenkor elszántabb vagy. /Harcol mint a sarokba szorított patkány, mondja az angol./ Szun-Cu is óvva int attól, hogy megtámadj egy olyan csapatot amelyiknek nincs veszítenivalója.
Szvsz, semekkora bevethető ereje nincsen az MH-nak. Sajnos.
Mindenkitől elnézést kérek de nem vagyok képes bízni a NATO segítségben. Mégha tagok is vagyunk, lehet ugy megoldani a támadást és annak előkészületeit, hogy "ne érje meg" beavatkozni egy újabb "balkáni kofliktusba," amikor a támadó igazán csak azért nyomul be, hogy a Budapesten tanuló amerikai diákokat megvédje. Ne feledjük a nagyhatalmi államok külügyminiszterei nem tudnák kapásból megmondani, hogy van-e különbség Budapest, Bulgária, Bukarest, Bratislava vagy Belgrád között, hisz' mindeggyik vagy város vagy ország, vagy kit érdekel.
Ez egy kicsit keserű lett, de hobbim a történelem tanulmányozása, amíg el nem mehetek nemzetőrnek, hogy az oldalatokon készülhessek kicsiny hazánk védelmére.

MoDS!
1. Elfogadva, de nem tudok mindenre válaszolni, mert nem értek hozzá.
2. Két elsődleges feladata van: a haza védelme és az állomány kiképzése.
Két másodlagos feladata van, mindennapi szolgálatok, adminisztráció intézése és a NATO kötelezettségek teljesítése.
3. Az álltalam vázolt rendszer azért tűnik elsőre olyan bonyolultnak mert azt szeretném, hogy miként az őskorban itt is mindenki szükségleteinek arányában részesedhessen a honvédelemből. Testi-lelki kodíció, hozzállás, belső indítatás. Attól, hogy egyszerű kétkezi tanár vagy, még lehetsz, tűzszerész, vagy ejtőernyős rohamutász. De ki is maradhatsz belőle,csak rajtad múlik.
4. Fegyvernemek /minden fegyver igen! Bocs./
Ez nem az én világom, nemigen látom át.
Azokat az egységeket amelyeket Számvéber úr gránátosnak, én pedig vadásznak, ill. portyázónak nevezek mindenképpen bevenném. Megnövelném a felderítők létszámát, minden állománykategória hozzáférhetne az eje. képzéshez, bizonyos ranghoz, beosztáshoz pedig kötelezővé tenném.
Na én se tiszti szavazatokkal leszek hadügyminiszter.
Légierő , ha egy döntetlent kihoznak felettünk, már megérte. Soha nem lesz sajnos akkora vadászerőnk amekkora engedélyzett, de a harci helikopterek erőltetésében látok fantáziát. Nem levegő-levegő harcban persze, de egy ostromhoz sorakozó, hk. zászlóaljat "végignyal" két Mi-24, akkor aznapra mehetünk is zuhanyozni.
Mélységi desszantból annyi amennyien jelentkeznek és megfelelnek. Még úgy is megéri, ha visszamennek a hétköznapokban más beosztásokba, vagy tartalékosok, vagy nemzetőrök. Ha teljesíteni tudják a szintet, csinálhassák. Még ha ez nem is irredenta topic, akkor is tudomásul kell vennünk, hogy a szórványmagyarságot túsznak használhatják, ill. tisztogatni kezdhetik etnikailag. Ilyenkor jól jön visszontválaszként, hogy ott sertepertélhet pár száz négy-nyolc fős csoportocska. Miközben igazgatja a tiszt úr a népet az árokba lövéshez, lelki füleivel hallani véli, ejtőernyőseink fojtott hangú vitáját, vajon helyesen írták-e nevét a 12.7-es lőszerre. Állítólag patológiai szempontból nem okoz halált, mert nem marad annyi, hogy ezt meg lehessen állapítani. Vagyis, fejlesszük ellenfeleink humanizmusát!
5. Pasz.
6. Gyártsunk, poroljunk le régi terveket és mindent amit lehet mi készítsünk. Nagy része a cuccnak kisipari dolog, bakkancs, cipőfűző, gyorskaja, vitaminok, csajka, alsónemű,stb. A nagyvasakat persze nagy részt venni kell, a visegrádiaknak szerintem ezen a pályán össze kéne fogniuk, mert így sokkal nagyobb súllyal=kedvezőbb tárgyalási pozícióval rendelkeznénk. Meg így csapaton belül jutnánk eszközökhöz.
Málhamellény, szívem csücske, mivel ez az egy ruhadarab mindenki számára kötelező viselet nagyon jellegzetesnek kell lennie, hogy a "baráti tüzet" elkerüljük. Mivel sokféle beosztáshoz, sokféle fegyvernem fogja viselni ezért úgy gondolom kombinálni kéne a mellényt és az Y-szíjazatot. Csak az elsősegély csomag helye fix, a többi szükség szerint változtatható.
7. Önkéntesek. Csak és kizárólag. Háborús helyzetben, kisegítő feladatokra, /nem fegyveres!/ lehet sorozni, bevonultatni. De csak az aki tényleg akarja, húzzhassa magára az egyenruhát. Ha kemény és következetes a kiképzés megint énekelhetjük:
"Maradt otthon kettő-három nyomorult
Rátok, lányok még az ég is beborult."
Lehet, hogy nem tűnik ideológiailag kifinomultnak, de hatékony. Ha a leányoknak így jobban tetszünk, tűzzön-vízen át! Hiába, férfi ember, egyszerű ember. Ezért olyan hatékony.
8. Gyakorlatozás azokkal együtt akikel harcolni is fogsz együtt. Valódi veszélyek, valódi kihívások, mert csak terhelés alatt derül ki, kitől mit lehet várni. Az oda nem tartozók eltávolítása, ha nem tudnak élni a változtatás lehetőségével. Ez mindenkire vonatkozik, azokra is akiknek piros csík van a nadrágjukon. Nagyon fontos a humanitárius akciókban való részvétel. Ideértem a hajlékalanok segítését is ami nem romantikus, ráadásul monoton, állandó feladat. Ne csak tüzet oltani és gátat emelni rohanjunk, mert ott az rtl, hanem vegyük észre az ilyen típusú rászorultakat is. A nemességet, a hősiességet, az önfeláldozást ,akkor is ha nem látják, épp úgy köteleséged gyakorolni mint a fekvőtámaszt vagy a gyerekeid szeretetét. Megint elkapott a gépszíj, nem igérem, hogy máskor nem fog előfordulni.
9. Ahogy a 6.-ban is céloztam rá lehetőleg mindent hazai forrásból. Nagyon kevés olyan dolog van amit itthon nem tudunk gyártani, azt venni kell, sajnos. A többire rá kell engedni a vállalkozókat. Ha egy hosszabb terpgyakorlaton nem válik be valami, szakasz-szinten megyünk reklamálni.:o) Ez a csapatszellemnek is jót tesz. És a gyártónak is csak rövid távon árt.:o)
Én úgy 80-100E ft.-ot számoltam a saját felszerelésemre. Ez a tanári fizetésem másfélszerese. Egy ekora üzletre érdemes rámoccani.
10. Lehetőleg minden negyobb településen jelen lenni. Csak így érzi a nép, hogy van hadserege.
11. Ez messze túl van az én kompetenciámon. Kicsi ez az ország, csak relatív távolságról, biztonságról beszélhetünk.
Bajtársi üdvözlettel: bbtermi.