Jó a topic!
Én nem voltam katona, de érdekel a téma, és külső támadás esetén habozás nélkül részt vennék a védekezésben.
Mr. Spock: Lássuk csak a délszláv háborút. Elég sokáig tartott míg a világ vezető hatalma elszánta magát a beavatkozásra, addig a szerbek büntetlenül gyilkolhattak - a háborús bűnösöket ma sem fogták el.
ha akkor lett volna egy ütőképes magyar hadsereg, elég lett volna felvonulni a határra, és megüzenni a szerbeknek, hogy még egy lövés, és felfegyverezzük a horvátokat, meg bevonulunk a vajdaságba. valószínűleg leállították volna magukat.
Szerintem nagyon fontos a feladat és ebben egyetértés látszódik: Elsődleges feladat az ország hatásos védelme bármelyik szomszéd ország támadása ellen. akkor is így van ez, ha vsz. eg yéven belül két szomszédunk is NATO-tag lesz. Ettől még bármikor hatalomra kerülhetnek ott őrült elemek, akik elég merészek egy gyors lerohanó támadáshoz.
Ehhez a feladathoz kell lebontani a fegyverzetet, szervezetet.
Ma már nyilvánvaló a légierő fejlesztésének szükségesége - de figyelembe kell venni, hogy ez nagyon-nagyon drága dolog.
Fel kell készülni tömeges harckocsitámadásra (románoknak, szlovákoknak is an tankgyára) - páncélelhárítás nyilván nagyon fontos kell hogy legyen.