lynne Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1134
Sziasztok! Én is nagyon szeretem Stephen King könyveit. Két könyve volt rám nagy hatással: A ragyogás (mert ez volt az első) és A talizmán (erre a könyvre mindig jó emlékekkel gondolok vissza). Kedvenceim még: Borzalmak városa, A holtsáv, Tortúra, Cujo.
A Rémálmok és lidérceket angolul olvastam. Persze szótároztam rendesen, de volt egy-két történet, (pl. Sorry, right number - ez a kedvencem) amihez nem is nagyon kellett szótár.
Legutoljára az Éjszakai műszakot olvastam, előtte a Nem jön szememre álmot, azelőtt meg az Atlantisz gyermekeit. Ezek is mind jó könyvek.
Filmen az AZ nagyon bejött. De pl. a Rémkoppantók vagy a Hasznos holmik nem igazán tetszettek. Könyvben se. Szerintem a legtöbb SK könyv filmadaptációjával az a baj, hogy egyrészt nem jön át a könyv hangulata, másrészt megváltoztatják a történet lényegét, igazi mondanivalóját.
Sajnos a Halálsoront még nem láttam, és nem is olvastam. De tervben van.
Néhány éve elajándékoztam az akkori SK könyvgyűjteményemet. Lehet, hogy nem kellett volna. Ezért most elég kevés SK könyvem van.
Most a Végítélet 2 kötete, meg a Setét torony kötetek várnak otthon, hogy elolvassam őket. Szerintetek melyikkel kezdjem?