Mage Creative Commons License 2002.01.21 0 0 5175
Az alábbi cikket angolul találtam, megpróbáltam szóról szóra lefordítani. Szerintem sok mindent megmagyaráz.
2002, január 19., www.symantec.com/newviruses.html:

"Ismét egy különös, majdhogynem egyedi vírusra bukkantak szakértőink. Az evilinstaller72-f névre keresztelt vírus irc-en és weben terjed. Ehhez semmit nem kell elindítanod, letöltened, a fertőzésről tudomást sem szerzel. A vírus akkor is megfertőzhet, ha a géped ki van kapcsolva.
A vírus néhány perc, óra esetleg nap lappangási idő múlva hirtelen akcióba lép. Társaival ellentétben nem töröl semmit, épp ellenkezőleg cselekszik. Először is rákeres a Sierra, Half Life, Counter-Strike könyvtárakra. Ha megtalálta ezeket, azonnal telepíti beléjük a következőket: egy régebbi OGC verzió, egy jól ismert Wallhack és egy PunkBuster hack. Egyes mutációk HLhack-et is installálhatnak, ha péntek van, vagy 13.-a.
Annak érdekében, hogy az eredmény garantált legyen, a vírus elhelyez egy alattomos kis fattyat a C:\ könyvtárba. Ez egy .dll, amelyet minden anticheat program cheatnek detektál, megtoldva egy olyan programkóddal, amely képessé teszi arra, hogy apránként, könyvtárról könyvtárra barangolva a gépeden, lassan, de a profi vírusok magabiztosságával és céltudatával megközelítse a cstrike könyvtárat, és rávesse magát. Ezután befurakodik a file-ok közé, ahonnan lehetetlen eltávolítani, még a format és az fdisk parancsok sem segítenek. Sőt, ha új winchestert vásárolsz, azon is rajta lesz.
Ha mindez kész, a vírus elindítja a punkbustert (ha nincs fenn, akkor feltelepítni), a paladint (szükség esetén telepítni) és a cheating-death nevű programot. Amikor ez is megvan, connectál egy magyar, wonos, a banlista projectben részt vevő szerverre, hogy lebukj.

Minderre akkor is képes, ha a géped egy hete nem kapcsoltad be, kihúztad a konnektorból.

Akkor is megteszi, ha van egy csomó ősrégi haverod.

----

Eddig a cikk. Na, szerintem felejtsük is el a banlistát, látszik, hogy tök igazságtalan.