Whill Creative Commons License 2002.01.18 0 0 5286
Én meg arra gondoltam, hogy Lucast már bőven nem érdekli a folytatás, akár van/volt a fejében erről vázlat, akár nem. Amit én olvastam a nyilatkozatairól, az alapján azt szűrtem le, hogy eredetileg az előzmény-trilógia annyival korábban játszódott volna, hogy alig lett volna valami kapcsolat a középső részekkel (mármint a Köztársaság igen, a jedi-rend igen, de a szereplők nem, legfeljebb az utolsó pillanatokban jelent volna meg egy csecsemő egy pillanatra: a későbbi Luke Skywalker). És szerintem ezen a koncepcióján aztán változtatott: közelebb hozta időben az eseményeket a New Hope idejéhez, és beletette (szvsz teljesen feleslegesen) a már jól ismert szereplőket, csak persze fiatalabb korukban.
Az utolsó 3 rész meg szintén jóval később zajlott volna, mint a középső trilógia.
És ha nagyon akarja, ezt még mindig megcsinálhatja. Mert Zahn alig 5 évvel az endori csata után kezdi a könyvét. Igaz, azóta rengeteg más írás is megjelent, olyan is, amiben Luke már 50 év fölött járhat. De egész egyszerűen csak annyit kell csinálnia Lucasnak, ha akarja folytatni, hogy azt mondja: Luke már 150 éves (ha még él), és ez a 3 rész már az unokái kalandjairól szól. :-)
(Jut eszembe: Tudtátok, hogy amikor megjelent a Geroge Lucas: Star Wars könyv 1976-ban, volt két alcíme? From the adventures of Luke Skywalker : a novel.)

De persze ez csak az én teóriám. Az az igazság, amit itt lentebb fejtegetett valaki, hogy Lucas nagyon ért a ködösítéshez, nyilatkozik ő ezt is, meg azt is. Valami kritikustól olvastam egy jó mondatot róla, kb. ez volt: Lucasban azt szeretem, hogy már este kitalálja, hogyan lesz legenda a másnap reggeli székletéből. :-)

Előzmény: simon templar (5285)