Igazatok van a divatszurkolókkal kapcsolatban, egy jó szereplés kell ahhoz, hogy új nézők jöjjenek, és közülük valahányan meg fognak maradni. Nekem csak egy bajom van (volt) ezzel itt nálunk, hogy a fél csarnokot ilyeneknek adták el. Mármint a bérleteket. 5 évre előre kellett széket venni, és ezt nem mindenkinek viselte el a családi kasszája. Ettől
1. soxor nem telt meg a csarnok, mert ők nem mindig járnak, legfeljebb a rangadókra, ha ráérnek
2. sok régi arccal találkoztam hajnali ötkor, amikor beálltam 52.-nek a sorba bérletért, és ha nincs ismerősöm, aki 9. volt, mert este 11-kor lement, akkor már nem jutott volna, és ilyen módon sokan kiszorultak a következő szezonban a csarnokból, jegy ugyanis alig volt. Volt olyan, amikor a Szombathelyről hazatérő szurkolók egy része haza se ment, hanem beállt a csarnok elé, mert reggeltől adtak jegyet a következő meccsre, miközben olyanoknak nem volt gondjuk a jegyszerzéssel, akik tényleg csak divatból szóltak egy ismerősnek, hogy szerezz már jegyet.
3. a következő évben meg már csak úgy kaptam bérletet, hogy széket is kellett venni, ami azért nálunk is megviselte a családi kasszát.
Egyébként a legtöbb divatszurkolót a megismételt Videoton-PSG focimeccsen láttam, amikor elengedték a diákokat az iskolából (és asszem a dolgozókat is a Videotonból), mert csütörtökön déli egykor volt a meccs. Óriási élmény volt, de ez nem focifórum, úgyhogy eldugulok.
Szóval nekem csak a meccsrejutás miatt volt gondom a divatszurkolókkal, de bár most is járnának. Sajnos most nincs ilyen gond. Bár most is lenne! Akkor az azt jelentené, hogy jobban állunk a bajnokságban.
Üdv
Pistike - mezei szurkoló
Ja, és boldog új évet!
Ugye az még nem divatszurkoló, aki csak hazai meccsre jár? Mert én idegenben csak akkor láttam városom csapatát, amikor egyetemista koromban épp Debrecenbe jött a Vidi focicsapata, és épp ott voltam. Hazai meccseken 20 éve ott vagyok (mondjuk focin már nem). Nem vagyok az az eljárós típus, de hazai meccsről csak igazoltan hiányoztam. Viszont Debrecenhez kötődik talán legemlékezetesebb kosárélményem. Kurtinaitis, Iovaisha, Chomicius (lehet, hogy egy-két betűt eltévesztettem). Gondolom ismerősek. Láttam őket játszani. Szórakoztak egyet a magyar válogatottal. Sabonist csak azért nem, mert sérült volt.