Messerschmitt !
Junghans-t egyszer korábban egy körúti órásüzletben láttam. De sajna nem a Max Bill sorozatot, hanem javarészt funkuhr-okat. Persze némileg drágábban, mint a szintén Junghans érdekeltségű azonos technikájú Eurochron származékokat.
Azonban szintén a hatvanas évekből van a családunkban egy hagyományos Junghans is, amelyik amolyan egészséges hasonlóságot mutat a jobboldali képeddel, némileg leegyszerűsítve azt és más mutatókkal felszerelve (tényleg, ki tudja, hogy hol lehetne ilyen pofásabb mutatókészletre szert tenni?).
Úgy látszik, a gyárban is jól ráéreztek, hogy ez lesz a kortalan fazon. Még ma is szép, főképp, hogy nemrég átesett egy teljes felújításon...
SMP ! (Vagy a terminológiáddal élve : SPM !)
Nem hiszem, hogy APT a támogatásomra szorul, de láttad azt az órát belülről is ? (A pontos tokbailletsztésével.) Vagy legalább a koronája felől ? Esetleg elcsodálkoztál-e a számlapján ?
Mert ha igen, akkor az általad említett stuttgarti motoros Passatot (fából vaskarika!)legalábbis kézi munkával készített merciazonos kasztnival és extrákkal is ellátták rendkívül gondosan.
Mint korábban is említettem, bármelyik jónevű órás megbontásig kétkedésmentes volna ezzel, utána is alighanem értetlenül állna előtte.
.
De, ha már régi óra kereskedések :
Volt szerencsém megfordulni az új Auchan-ban is, ahol szintén van egy ilyen profilú üzlet. Na, de azok az árak ... !!! Embertelenek.
A HEUER Montreal 350, egy régi arany DOXA 150, u.a acéllal 50, NIVREL 17R 75.
Nincs esetleg az értékeknél egy 2-es szorzó beszúrva ??? Vagy ez csak az én félretájékozott érzékcsalódásom ?