Erre én csak annyit mondanék, hogy nekem megvan az eredeti jelenet, amit 76-ban forgattak ( v.mi amerikai The SW trilogy dok.film kazettán van rajta ), amiben Jabba-t egy pocakos, fekete haju ( talán szakállas, de ez nem tuti ) pacek alakíjja.
Namármost ebben híre-hamva sincsen Boba Fettnek, mint annak a sok Greedo szer? lénynek sem, akik az eredetiben nem ácsingóztak a hangárban, de a Spec.Ed-ben igen.
Ezek szerintem nem voltak senkinek sem a fejében, Jabbát is csak azért tették be, mert már volt m?köd?képes PC-jük ( vagy valami hasonló ) 96-ban és egy jelenetük ami le volt forgatva 20 éve, és azért egy Jabba sokat dobott a bevételeken is 97-ben, gondolom én.
Beleraktak még részeket, Luke haverjával is, amiból ugye több volt forgatva, aztán azokat meg nem rakták be :o)
Mindig többet forgatnak minden filmhez ( nem csak SW ) aztén nem rakják bele, mert csak.
Itt van pl. az EP One DVD, nekem ne mondja senki, hogy a Podrace jeleneteket nem most csinálták meg. Nem arra gondolok, amikor kiesik a kábel és A. visszapecázza, hanem a többire ( second lap ), ezeket ( a többit ) tutira mostanában csinálták.
Emlékszem én még arra 99-b?l, hogy nagyon le voltak maradva a trükökkel az utolsó pillanatig és majdnem nem lettek kész, ez eleve kizárja, hogy egy hosszú CGI jelenet, mint a podrace kiegészítés(ek) kész lettek volna 99-ben.