simon templar Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5264
Enrico Palazzo: nagyon szép amit írtál valóban gyönyörűen épült fel a story minden részben valami új, valami meglepő, valami látványos. (Egy dolgot tartok kivételnek a már említett Luke-Leia kapcsolatot.) De szerintem pont ez támasztja alá az én verziómat.
T-007: a szappanopera hasonlatot ne vedd sértésnek, nagyon komoly munka folyik forgatókönyvírás szinten. És ha azt vesszük, hogy Lucas pont azért szerződtette Irvin Kershner-t a Birodalom rendezőjének mert nagyon félt a folytatás elkészítésétől és Kershner rendezett már egy Lucas szerint nagyon jó folytatást a The Return of a Man Called Horse-ot akkor is inkább az a verzió jöhet számításba, hogy Kershner nagyban alakította a storyt és akár hihetünk annak a mendemondának is (erre nincs bizonyíték), hogy Kasdan találta ki a "Vader az apa" csavart.
És valóban amennyire szépen épült a Trilógia annyira omlott össze az Episode I. Nemcsak történetileg (én még a nyitó szöveget is háromszor olvastam el de azóta sem nagyon értem) hanem helyszínekben és bármennyire furcsa látványban is. Annyit hadonáztak a lézerkarddal, hogy teljesen lerombolták az image-ét. De ez már nem ide tartozik.